După DNA, Drulă se ia și de CCR: Sinistră decizie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / Cristi Vescan
Inquam Photos / Cristi Vescan
După DNA, preşedintele USR, Cătălin Drulă, critică și CCR.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susține că decizia Curţii Constituţionale, care a stabilit marţi că abrogarea pensiilor foştilor parlamentari este neconstituţională, este "sinistră".

Aprecierile sale vin după ce Curtea Constituţională a României a constatat, marţi, că, indemnizaţia pentru limita de vârstă, până la abrogarea sa, era un drept legal acordat deputaţilor şi senatorilor care au exercitat cel puţin un mandat parlamentar complet, la data împlinirii vârstei de pensionare, iar prin retragerea şi eliminarea sa fost afectată integritatea şi substanţa unui drept legal dobândit, transmite Agerpres.

VEZI ȘI: Drulă, foc și pară după ce DNA a anunțat anchetarea lui Voiculescu: Un sistem de putere ocult, militarizat. Le e frică tuturor de dosare

"Sinistră este decizia CCR privind abrogarea pensiilor parlamentarilor. Aşa-numitul 'principiu al securităţii juridice' se traduce prin 'privilegiul odată acordat rămâne pe viaţă'. Un principiu de bază al nomenclaturii oricărui regim abuziv. O decizie care dă cale liberă acordării altor privilegii plătite din bani publici. E suficient să intre în vigoare o zi şi vor rămâne pe viaţă. Este cazul pensiilor speciale ale foştilor primari. La 1 ianuarie intră în vigoare. Dacă nu sunt abrogate până atunci, vor rămâne pe viaţă şi vom avea încă câteva zeci de mii de beneficiari de pensii speciale în România", scrie liderul USR, pe Facebook.

Drulă: O nedreptate vizibilă de pe Lună



Drulă a mai spus că atunci când Guvernul şi-a angajat răspunderea pe "Legea creşterii taxelor", CCR "n-a văzut nicio problemă cu încălcarea" securităţii juridice.

"E OK sa plătim toţi taxe mărite cu efect imediat, de luna următoare, cu încălcarea şi derogarea de la tot cadrul normativ fiscal existent. Instituţii care ar trebui să asigure protecţia drepturilor constituţionale şi baza republicii noastre sunt cele care instituie nedreptatea. O nedreptate vizibilă de pe Lună. Încet-încet, noua nomenclatură a capturat instituţiile României şi, sub aparenţa unui regim democratic, am ajuns din nou la un regim oligarhic, cleptocrat şi autoritar", adaugă liderul USR.

VEZI ȘI: CCR a decis: Foștii parlamentari își păstrează pensiile speciale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel