După CONTROVERSA de la București, apare un alt caz UIMITOR. La adăpost de linia roșie?! Vâlcu, comentariu-cheie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
A apărut o nouă controversă legată de incidenţa cazurilor COVID-19. Cu privire la acest subiect, Val Vâlcu a făcut o serie de precizări. 

În perioada pandemiei, Constanța nu ar fi raportat date reale la Bucureşti privind cazurile COVID-19, a anunțat, sâmbătă, Antena 3. Conform sursei citate, s-ar fi înregistrat doar testele din spitalele publice făcute în centrele care sunt acreditate de Ministerul Sănătăţii, iar datele raportate de aceste centre nu au fost coroborate cu cele din unităţile private care fac testări pentru COVID-19. DSP şi Prefectura ar fi dat asigurări că, în acest moment, situația a fost remediată. Mai multe, AICI.

După bâlbele de la București, apare greșeala de la Constanța


„Situația de la Constanța vine după bâlbele cu cifrele din București, când mai multe autorităţi ale statului s-au contrazis cu privire la incidenţa numărului de cazuri de coronavirus din Capitală. Dintre toate județele, fix la Constanța (sezon turistic), ar fi fost raportate cazuri în minus, ceea ce ridică suspiciuni și pune în discuție corectitudinea raportărilor, mai ales când în societate există numeroase discuții în contradictoriu. În continuare, unii români nu cred în existența virusului, în timp ce alții acuză că cifrele adevărate sunt fie ascunse, fie umflate. O astfel de situație întărește convingerea celor care nu cred în modul în care acționează autoritățile”, a spus Val Vâlcu.  

„Se miră oricine, până și românii care sunt disciplinați, care respectă recomandările și măsurile și susțin eforturile autorităților”, a precizat jurnalistul.

„Te aștepți de la autorități la corectitudine, precizie, știință, te aștepți să lupte și să învingă în lupta cu pandemia. Dacă nu sunt în stare să aplice corect calculele... asta dacă mergem pe ideea că este doar o greșeală și nu o strategie de a păstra Constanța la adăpost de linia roșie în sezonul turistic. Poate fi luată în calcul și varianta aceasta”, a subliniat Val Vâlcu.   

*Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel