Data publicării:

Dulceață de rodii, fără zahăr, perfectă pentru cei care sunt la dietă. Rețeta simplă și rapidă

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Dulceață de rodii, fără zahăr, perfectă pentru cei care sunt la dietă. Rețeta simplă și rapidă. Sursa - pixabay.com
Dulceață de rodii, fără zahăr, perfectă pentru cei care sunt la dietă. Rețeta simplă și rapidă. Sursa - pixabay.com

Iată o rețetă ușoară pentru a prepara dulceață de rodie acasă, fără adaos de zahar și agenți artificiali de îngroșare.

De altfel, dulceață va fi îndulcită cu stevie, recomandată persoanelor care suferă de diabet. Această dulceață are un conținut scăzut de calorii, este perfectă pentru a fi servită micul dejun sau ca o gustare, întinsă pe o felie de pâine de casă sau pentru a însoți brânzeturile.

Pentru prepararea dulceții de rodie veți folosi doar sucul obținut cu un simplu storcător de citrice.

Ingrediente:

900 grame de suc de rodie,

3 lingurițe de stevie,

300 grame de mere deja curățate.

Timp de preparare - aproximativ 20 de minute, timp de preparare - aproximativ 60 de minute, timp de odihnă, dificultate - scăzută.

 

Cum se prepară dulceața de rodie?

 

Tăiați rodiile în jumătate și stoarceți-le. Filtrați sucul și puneți-l într-o oală împreună cu stevia și merele date prin răzătoare. Puneți oala pe aragaz și porniți focul. Amestecul trebuie să fiară, la foc mic. Când se formează spumă la suprafața sucului, aceasta trebuie îndepărtată. Continuați să gătiți la foc mic, având grijă să amestecați des, pentru a obține un piure. 

Sos de mere fără zahăr: chiar și bebelușii îl pot mânca

Când piureul se îngroașă, oale se ia de pe foc. Piureul se toarnă în borcanele spălate și uscate. La final, borcanele se închid ermetic cu capace.  

Dulceața de rodie trebuie păstrată în cămară, ferită de lumina soarelui. Borcanul deschis se păstrează în frigider și dulceața trebuie consumată în câteva zile. 

 

Beneficii rodie

 

Rodia conține o serie întreaga de nutrienți. O cană de rodie conține 7 grame de fibre, 3 grame de proteine și 30 de grame de carbohidrați.

Rodia mai conține: polifenol, taninuri, vitamina E, vitamina A, vitaminele B5 si B6, calciu, magneziu, fier și cupru. Fructul ajută organismul să utilizeze fierul din sânge, reducând acțiunea radicalilor liberi asupra țesuturilor.

Tartă sățioasă pentru zilele de iarnă: ai nevoie de o jumătate de varză și o conservă de fasole

Rodia poate fi consumata ca atare, ca orice alt fruct, dar poate fi folosită și pentru a îmbunătăți diverse preparate culinare.  Rodia proaspătă se poate adăuga în salate de legume sau de fructe; în iaurtul cu cereale, în sucuri si smoothie-uri; în cocktailuri alcoolice sau non-alcoolice.

Rodia poate fi preparată termic pentru obținerea siropului de rodie, a sosului, a gemului sau a dulceții de rodie, dar poate fi și folosită pentru obținerea unor băuturi alcoolice precum vinul de rodie sau lichiorul de rodie.

Rodia poate fi inclusă în dieta zilnică, deoarece este bogată în vitamine și minerale importante pentru organism.

Astfel, rodia susține funcțiile imunitare și sinteza anticorpilor, îmbunătățește circulația și coagularea sângelui, precum și reduce nivelul zahărului din sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel