Data actualizării:
Data publicării:

Dulceață "5 minute". Cea mai ușoară rețetă: Fierbe rapid!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dulceața "5 minute" se prepară foarte ușor. Fierbe rapid și este o "bombă" de vitamine. Iată rețeta.

Dulceață "5 minute"

Ingrediente

- 1 kg fructe de pădure (vișine, zmeură, etc)

- 1 kg de zahăr

- 4 linguri suc de lămâie

Cum se prepară

Sortați fructele coapte de cele deteriorate. Dacă, de exemplu, aveți vișine, spălați-le, apoi îndepărtați-le sâmburii. Puneți vișinele într-un castron și acoperiți-le cu zahăr, răspândind-ul deasupra. Dați castronul la frigider pentru 24 de ore, scrie bucatarul.eu.

Luați 3 borcane a câte 500 g fiecare, spălați-le și sterilizați-le. Sterilizați și capacele acestora. Transferați vișinele din castron într-o cratiță. Puneți cratița pe foc, la flacăra mică. Amestecați vișinele încontinuu, până încep să fiarbă. Apoi, turnați sucul de lămâie și fierbeți-le timp de exact 5 minute.

Umpleți borcanele cu dulceață, acoperiți-le cu capace și capsați-le. Aranjați borcanele cu susul în jos și acoperiți-le cu o păturică. Lăsați conservele să se răcească complet. Apoi dați-le la cămară. 

Notă: Din 1 kg de zmeură veți obține 1 borcan de 1 l de dulceață, iar din 1 kg de vișine – 3 borcane a câte 500 ml de dulceață, deoarece acestea conțin mult suc.

BONUS: Cum faci compot de piersici. Rețeta simplă

Ingrediente

- piersici

- sirop de zahăr 30% (adică la 1 litru de apă se pun 300 gr zahăr)

Cum se prepară

Prima dată, punem pe foc apa cu zahărul şi lăsăm să dea câteva clocote, până se topeşte zahărul. Apoi, lăsăm să se răcească complet. Punem pe foc o oală cu apă. Spălam piersicile, apoi le scufundăm 1-2 minute în apă clocotită și apoi le scoatem într-un castron cu apă rece, după care le decojim, scrie bucataras.ro.

Tăiem piersicile în 2 sau în 4,eliminând sâmburele. Punem bucăţi de piersică(după plac) în borcanele sterilizate, apoi umplem cu sirop de zahăr rece. Punem capacele, apoi înfăşuram borcanele în prosoape de bucătărie şi le punem într-o oală mare. Acoperim cu apă şi punem la fiert.

Lăsăm la foc mic 15-20 de minute de când începe să clocotească,apoi dăm deoparte, punem capacul la oala şi lăsăm aşa până se răcesc,după care scoatem borcanele,le ştergem şi le depozităm în cămară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel