Data actualizării:
Data publicării:

Ducele Harry și Ducesa Meghan, interviu oficial după 3 ani: Atunci când ai trecut prin orice nivel de durere sau traumă...

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video Youtube CBS Sunday Morning
Captură de ecran / Foto: Video Youtube CBS Sunday Morning
Citește în articol ce au transmis Prințul Harry, Duce de Sussex, și Meghan, Ducesă de Sussex, în interviul recent acordat.

În primul lor interviu oficial difuzat de la conversația lor cu prezentatoarea Oprah Winfrey de acum trei ani, Harry și Meghan au discutat despre amenințările din mediul online cu care se confruntă copiii.

În cadrul emisiunii CBS News Sunday Morning, cuplul s-a bazat pe propria experiență de părinți, spunând că tot ce au vrut să facă a fost să îi ”protejeze” pe fiul lor Archie și pe fiica lor Lilibet.

Prințul Harry a adăugat că ”unul dintre cele mai înspăimântătoare lucruri” a fost acela de a ști că orice părinte ar putea pierde un copil din cauza sinuciderii ca urmare a expunerii la conținut dăunător.

Cei doi au lansat recent un nou program intitulat The Parents Network, care își propune să sprijine părinții și tutorii care au fost afectați de această problemă.

În interviul acordat prezentatoarei Oprah, Prințul Harry și Ducesa Meghan au abordat teme de la rasism la viața în familia regală.

Acest interviu s-a axat exclusiv pe ambițiile lor de a combate daunele provocate de mediul online.

Copiii noștri sunt tineri, au trei și cinci ani, sunt minunați, dar tot ce vrei să faci ca părinte este să-i protejezi. Așa că, pe măsură ce vedem ce se întâmplă în spațiul online, știm că este mult de lucru acolo și suntem fericiți să fim parte a schimbării în bine”, a spus Ducesa Meghan.

”Înainte să vă dați seama, în 24 de ore, ar putea să-și ia viața”

Prințul Harry a spus că în ”vremurile de demult” părinții știau întotdeauna ce fac copiii lor, atât timp cât aceștia erau acasă.

Cel puțin erau în siguranță, nu?”, a spus el.

Iar acum ei ar putea fi în camera alăturată pe o tabletă sau pe un telefon și ar putea intra în aceste găuri de iepure. Și înainte să vă dați seama, în 24 de ore, ar putea să-și ia viața”, a avertizat Prințul Harry.

În paralel cu interviul, imaginile au arătat întâlnirea cuplului regal cu părinți îndurerați, dintre care majoritatea au pierdut un copil din cauza conținutului dăunător al rețelelor sociale sau a hărțuirii din online.

Prințul Harry a spus că s-a ajuns la un punct în care aproape fiecare părinte trebuie să fie ”un prim răspuns”.

Și chiar și cei mai buni primi respondenți din lume nu ar fi capabili să distingă semnele unei posibile sinucideri. Aceasta este partea terifiantă a acestei situații”, a spus el.

Prințul Harry, a cărui mamă, Diana, Prințesă de Wales, a murit când el avea 12 ani, a fost deschis cu privire la impactul pe care durerea l-a avut - și continuă să îl aibă - asupra sănătății sale mintale.

În interviul ei cu Oprah, Ducesa Meghan a vorbit, de asemenea, despre luptele ei cu sănătatea mintală precară.

Ea a spus că a existat ”o linie transversală” care a conectat experiența ei cu acele familii care au pierdut un copil.

Atunci când ai trecut prin orice nivel de durere sau traumă, cred că o parte a călătoriei noastre de vindecare - cu siguranță o parte a mea - este să fim capabili să fim cu adevărat deschiși despre asta”, a spus Meghan.

Dacă vorbind despre ceea ce am depășit va salva pe cineva sau va încuraja pe cineva să își facă o evaluare și să nu presupună că dacă aparențele sunt bune, totul este în regulă, atunci merită. Voi suporta consecințele pentru asta”, a mai precizat Meghan.

Vizită oficială în Columbia

Se așteaptă ca cei doi soți să sublinieze importanța protejării în mediul online a tinerilor în timpul vizitei lor oficiale în Columbia la sfârșitul acestei luni. Călătoria urmează vizitei lor în Nigeria în luna mai.

Vorbind despre noua lor inițiativă, The Parents Network, Ducesa Meghan a spus că este important să ”începem de undeva”.

Ea i-a îndemnat pe cei care urmăresc interviul să privească prin prisma faptului că propriul lor copil ar fi fost afectat.

Dacă ar fi fost fiica mea, dacă ar fi fost fiul meu. Fiul meu sau fiica mea care vin acasă, care sunt veseli, pe care îi iubesc, și într-o zi, chiar sub acoperișul meu, întreaga noastră viață se schimbă din cauza a ceva care a fost complet în afara controlului nostru. Și dacă privești lucrurile din perspectiva unui părinte, nu ai cum să vezi asta altfel decât încercând să găsești o soluție”, a spus Meghan.

Cuplul regal s-a mutat în California în iunie 2020 împreună cu fiul lor Archie. Fiica lor Lilibet s-a născut acolo în 2021.

De asemenea, cuplul nu menționează niciun alt membru al Familiei Regale în interviul lor CBS.

Ei nu sunt așteptați să îl viziteze pe tatăl Prințului Harry, regele Charles al III-lea, în Scoția, în timpul vacanței de vară.

Săptămâna trecută, Ducele de Sussex a declarat că decizia sa de a lupta împotriva intruziunii din partea presei tabloide a fost o ”piesă centrală” în spatele ruperii relației sale cu restul familiei sale, conform BBC.

VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel