Data publicării:

Dublă sinucidere la Lupeni. Radu Leca: Părinții trebuie să înțeleagă un lucru extrem de simplu. Este foarte greu, până în 2035 lucrurile vor sta îngrozitor

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la NEOSiAM 2024+/Pexels
Fotografie de la NEOSiAM 2024+/Pexels

Valea Jiului este marcată de evenimentul tragic al dublei sinucideri de la Lupeni.

Atenție, informații ce pot avea impact emoțional! Cele două adolescente de clasa a 9-a din Uricani, care au căzut împreună de pe un turn dezafectat cu o înălțime de peste 20 de metri, au participat la o petrecere. Ulterior, acestea au postat un mesaj de adio pe grupul în care se aflau toți prietenii lor.

”Mă bucur că v-am cunoscut! Mulțumim că ne-ați jignit și că ne-ați făcut în toate felurile! Sunteți un grup toxic și veți fi în continuare! Ne omorâm din cauza voastră! Pa!”, a fost ultimul mesaj pe care ambele fete l-au postat pe grupul de WhattsApp, potrivit Antena3 CNN.

Directorul liceului unde învăța una dintre fete susține că tânăra nu a dat niciodată semne de anxietate. Mai mult decât atât, era foarte iubită de colegi, iar profesorii nu și-au dat seama în niciun moment de suferința ei.

Acum, o întreagă comunitate încearcă să înțeleagă ce s-a întâmplat atât de grav încât adolescentele au decis să recurgă la acest gest extrem.

Radu Leca a comentat subiectul, pentru DC News, și a vorbit și despre situația adolescenților din următorii 10 ani.

"Avem de a face cu o structură extinsă de bullying așa cum nu s-a mai întâlnit până acum pe teritoriul României. Un grup format din adolescenți cu o toxicitate ce ar trebui să fie studiată de specialiști, practic a reușit să schimbe mintea unor copile ce erau diferite în bine de ei. În conformitate cu ultimul mesaj care a fost transmis de cele 2 victime pe grupul unde erau acești adolescenți, lucrurile stau foarte clar. Practic acestea îi învinovățesc pe adolescenții toxici de bullying extins, iar aici venim cu structura psihologică a victimei ce trebuie să fie, din punctul meu de vedere, punctată corect.

Avem de a face cu o schimbare psihocomportamentală în prezența durității, a umilinței, a batjocorii, dar există și această posibilitate, eu sunt încă în așteptarea rezultatelor toxicologice și în prezența drogurilor, atât timp cât există suspiciunea ce a apărut în media imediat după evenimentul negativ, această suspiciune este împărțită în două.

Prima fiind că adolescentele au intrat fără voia lor în contact cu drogurile, a doua fiind că adolescentele erau consumatoare, ocazionale de droguri, o să vedem după raportul toxicologic dacă unul dintre aceste scenarii se confirmă. În cazul în care primul scenariu se confirmă atunci din punctul meu de vedere ancheta o să se extindă și asupra grupului toxic de adolescenți.

Este foarte greu, până în 2035 lucrurile vor sta îngrozitor. Există o fuziune la nivel de realitate comportamentală a adolescenților dintre spațiul virtual care este lipsit de reguli și  tot ceea ce înseamnă spațiul realității autentice. În ziua în care s-a dat către legiferare legea anti-bullying aceasta a fost realizată cu scopul de a proteja pre-adolescenții și adolescenții din România. Doar că ea în acest moment nu este aplicată în școli, frica profesorilor este uriașă în tot ceea ce înseamnă manifestarea bullying-ului în școală, doar că acesta a devenit extrem de prezent.

Părinții trebuie să înțeleagă un lucru extrem de simplu, avem nevoie de stabilitate, nu de furie împotriva profesorilor, nu de râcă în casă și elemente de etichetare. Avem nevoie ca elevul atunci când merge la școală să nu înțeleagă de la tata și de la mama că toți profesorii au o problemă psihologică și că toți profesorii sunt răi, pentru că atunci elevul se va duce la școală zâmbind tâmp, nu-și va face teme și o să dorească să plece sau să facă rău. Acesta este rezultatul pe care unii dintre părinți îl produc, avem nevoie de echilibru în tot ceea ce înseamnă educarea unui copil. Categoric echilibrul nu conține mistificarea valorii profesorului în România. În acest moment, în 2023 profesorii sunt adevăratele victime ale sistemului de educație a părinților", a comentat Radu Leca pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel