Data actualizării:
Data publicării:

Dragostea învinge tot: Veteran de război de 100 de ani demonstrează că niciodată nu e prea târziu să te căsătorești /foto în articol

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Veteranul de război Harold Terens, în vârstă de 100 de ani, și iubita sa, Jeanne Swerlin, în vârstă de 96 de ani, s-au căsătorit sâmbătă în apropierea plajelor debarcării din Normandia, Franța.

„A fost cea mai bună zi din viața mea”, a spus Terens. Jeanne, plină de energie, a declarat: „Dragostea nu este doar pentru tineri. Și noi avem fluturi în stomac”, potrivit PBS News.

Ceremonia a avut loc la primăria din Carentan, un obiectiv-cheie al debarcării din Ziua Z, unde aliații au debarcat pe 6 iunie 1944. Carentan este un centru de comemorare la aniversarea a 80 de ani de la faptele eroice. Nuntașii, unii îmbrăcați în haine din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, s-au adunat cu o oră înainte de nuntă în fața primăriei, unde o formație de cimpoaie și tobe a cântat.

După ce au rostit jurămintele, cei doi și-au oferit inelele. „Cu acest inel, te iau de soție”, a spus Terens. Ea a răspuns râzând: „Serios?”

Cu paharele de șampanie în mână, cei doi au salutat mulțimea de la o fereastră deschisă. „Pentru sănătatea tuturor. Pentru pace în lume și pentru păstrarea democrației și pentru sfârșitul războiului din Ucraina și Gaza”, a spus Terens, în timp ce el și mireasa lui și-au ciocnit paharele.

Mulțimea a strigat „la mariée!” — mireasa! — către Swerlin, care purta o rochie lungă de culoare roz. Terens a îmbrăcat un costum albastru deschis, cu o batistă roz în buzunarul de la piept.

Aceștia au fost invitați la cina de stat de la Palatul Elysee, alături de președintele Emmanuel Macron și președintele american Joe Biden.

Nunta a fost simbolică, fără valoare juridică. Biroul primarului Jean-Pierre Lhonneur a declarat că nu are dreptul să căsătorească străini care nu sunt rezidenți ai orașului Carentan și că cei doi, ambii americani, nu au solicitat jurăminte cu valoare juridică. Cu toate acestea, ei pot finaliza oricând aceste formalități înapoi în Florida, dacă doresc.

Pentru mulți normanzi, dragostea veteranilor pentru libertate este o emoție puternică. "Dragostea este eternă" a spus primarul, referindu-se la mirii proaspăt căsătoriți. "Le doresc toată fericirea împreună", a mai declarat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel