Dragnea, decizie ÎCCJ dosar DGASPC. Miting de susținere pentru liderul PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dragnea
Dragnea
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit pentru luni, 8 octombrie, data de desfăşurare a primului termen al apelului în dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

În acest context, a fost creat un eveniment pe Facebook prin care se anunță un miting de susținere pentru președintele PSD. Acțiunea este programată pentru luni, 8 octombrie, la ÎCCJ, între orele 11:25 - 14:25.

Pe 21 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi Anisei Niculina Stoica.

Instanţa a anulat suspendarea executării din dosarul "Referendumul", rezultând o pedeapsă finală de 3 ani şi 6 luni cu executare.

Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

Pe de altă parte, Dragnea a fost achitat pentru acuzaţia de instigare la fals intelectual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel