Dr. Dan Nicolau (SANADOR), în dialog cu Thea Haimovitz
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Dan Nicolau
Dan Nicolau
Dr. Dan Nicolau de la SANADOR este invitat la DC News, în cadrul emisiunii realizate de Thea Haimovitz - Mi-Th influencer.

Dr. Dan Nicolau, medic primar chirurgie toracică, medic specialist de chirurgie generală și cercetător atestat în chirurgia cardio-vasculară, este invitat în emisiunea realizată de Thea Haimovitz - Mi-Th influencer. 

A început efectiv activitatea chirurgicală în anul 1975 ca intern în grupa specialităților chirurgicale. Din 1978 și până în 1983 a continuat activitatea la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară Târgu-Mureș. În 1981, a devenit medic specialist în chirurgia generală și în anul 1982 a dobândit titlul de cercetător atestat în chirurgia cardio-vasculară.


Începând cu 1 octombrie 1983 și până în 31 mai 2016 a fost angajat la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” Cluj-Napoca, compartimentul de chirurgie toracică. Acum lucrează la SANADOR.

„Metastazele sunt celule tumorale maligne care pleacă din tumora primară, pe cale venoasă sau limfatică, oprindu-se în filtrul capilar, de obicei în ficat, plămân și ganglioni limfatici. Nu au vase sanguine, motiv pentru care terapiile convenționale medicamentoase nu le influențează. Prezența metastazelor clasifică boala canceroasă în stadiul IV, clasificare statistică care nu reprezintă stadiul final al vieții.

Dinamica progreselor tehnologice, în special în zona chirurgicală și a mijloacelor de investigație depășește dinamica actualizărilor protocoalelor terapeutice în uz. De fapt, protocoalele sunt orientative, generale și acestea trebuie individualizate pentru fiecare pacient.

Tehnologia laser pentru chirurgia toracică a fost o achiziție tehnologică cu utilizare în domeniul medical din anii 1980. Eu am avut norocul să cunosc tehnologia laser din 1988 când am avut un stagiu de două luni în centrul de chirurgie laser de la Hull, Marea Britanie, la părintele laserului în chirurgie, Prof.Dr. Keyvan Moghissi”, a spus Dr. Dan Nicolau.

Mai multe vom afla chiar de la Dr. Dan Nicolau dintr-un dialog cu Thea Haimovitz la Mi-Th influencer la DC News, DC News TV, Spectacola și DC Medical, duminică, de la ora 11.00, atât pe Facebook, cât și pe Youtube.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel