Dr. Bălănică, despre legumele care sunt aur pentru corp: Nicio masă fără ele! Ne satură, ne ajută să fim sănătoși și să avem o bună calitate a vieții și a sistemului digestiv
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Medicul Bălănică
Medicul Bălănică
Dr. Florin Ioan Bălănică a vorbit despre legumele care sunt aur pentru sănătatea noastră.

Dr. Florin Ioan Bălănică recomandă să mâncăm orice legume verzi.

„Sunt adeptul alimentelor de sezon. Sunt promotorul consumului legumelor de culoare verde. Pe vremuri se spunea: „nicio masă fără pește!”. Eu, astăzi, le zic pacienților mei: „nicio masă fără legume de culoare verde!”

Legumele de culoare verde sunt foarte bogate în antioxidanți și în fibre și mai sărace în zaharuri. Sunt legume care ne fac bine, ne satură, ne ajută să fim sănătoși și să avem o bună calitate a vieții și a sistemului nostru digestiv. Recomand pacienților mei să consume legumele de sezon, cu amendamentul că este bine să le asocieze cu o proteină”, a spus Dr. Florin Ioan Bălănică la DC Neews și Spectacola, în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”.

Legumele verzi sunt bogate în nutrienți, cum ar fi fibrele, vitaminele (A, C, K și complexul B), mineralele (cum ar fi fierul, calciul, magneziul, potasiul) și antioxidanții, care contribuie la menținerea sănătății generale și la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare și cancerul. De asemenea, ele sunt foarte scăzute în calorii și carbohidrați, făcându-le ideale pentru dietele cu conținut scăzut de carbohidrați sau pentru cei care încearcă să slăbească.

În general, legumele verzi sunt o alegere excelentă pentru oricine dorește să își îmbunătățească dieta și să obțină beneficii pentru sănătate. Este important să includem o varietate de legume verzi în dieta noastră pentru a beneficia de o gamă largă de nutrienți și compuși benefici pentru sănătate.

VEZI ȘI: Vă balonați în Postul Paștelui? Dr. Florin Ioan Bălănică: Evitați să mâncați aceste alimente seara / video - https://www.dcnews.ro/va-balonati-in-postul-pastelui-dr-florin-ioan-balanica-evitati-sa-mancati-aceste-alimente-seara-video_908401.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel