Dr. Anca Hâncu: De Crăciun, cum mănânci din toate și nu te îngrași. Sfaturile nutriționistrului, Ep.1
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Dr. Anca Hâncu
Dr. Anca Hâncu
De duminica aceasta am dat startul unei rubrici speciale de Sărbători. EXCLUSIV la DC MEDICAL și DC NEWS, medicul nutriționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne explică, în „pastile” zilnice, ce și cum să mâncăm de Crăciun, ca să nu ne îngrășăm, dar nici să ne abținem. Cu alte cuvinte, cum ne facem toate poftele fără să punem pe noi kilograme în plus. Da, se poate! Iată cum: 

Românii, și mai ales româncele, știu că de Sărbători ne îngrășăm. Mâncăm mult și bun, și facem mai puțină mișcare. Dar kilogramele în plus nu se datorează exclusiv bucatelor de la masa de Crăciun, ci greșelilor alimentare elementare pe care le facem în zilele de Sărbătoare, fără să ne dăm seama.

De data aceasta, pericolul kilogramelor în plus e și mai mare, pentru că avem, practic, cinci zile libere de acest Crăciun. Așa că, ce ar fi dacă ne-am putea face poftele în cele trei zile de Crăciun (24, 25 și 26 decembrie) plus weekendul de dinainte, fără să ne îngrășăm? Se poate, spune ferm medicul nutriționist!

Cum împarți bucatele astfel încât să mănânci din toate

În primul Episod al seriei Sfatul nutriționistului, dr. Anca Hâncu, doctor în medicină, ne-a explicat că putem mânca din toate bucatele tradiționale, dar nu toate odată.

Citește și: Câte zile libere au românii de Crăciun și Revelion în 2018

Da, avem voie să mâncăm și sarmale, și șuncă, și friptură, cârnați, lebăr și caltaboș, dar într-o anume ordine și într-un anume fel combinate. E foarte ușor și astfel nimic din ce ne place nu ne va fi interzis. Doar cantitatea și cum le combinăm contează.

Cum mâncăm din de toate, vezi pe DC MEDICAL.RO. 

Episodul 2 din Sfaturile nutriționistului, va fi luni, la ora 17.00, pe canalele de Youtube și Facebook ale DC MEDICAL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel