Dr. Alin Gabor: Apa de gură de care să te ferești / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liliana Zamarcaru
WhatsApp
https://www.freepik.com/free-photo/dentist-with-smile_5904234.htm#query=teeth&from_query=dinti&position=17&from_view=search&track=sph
https://www.freepik.com/free-photo/dentist-with-smile_5904234.htm#query=teeth&from_query=dinti&position=17&from_view=search&track=sph
Medicul stomatolog dr. Alin Gabor a spus care este apa de gură de care ar trebui să ne ferim.

Dr. Alin Gabor s-a referit la apa de gură cu alcool.

„Grijă mare la alegerea apei de gură! Există apă de gură care se dă la recomandarea medicului pentru anumite boli, dar dacă nu aveți recomandare de la medic, alegeți o apă de gură fără alcool. Alcoolul usucă cavitatea bucală. Dacă gura nu mai are umezeala specifică, apare un miros neplăcut”, a spus dr. Alin Gabor în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe” de la DC News și Spectacola.

Apa de gură este un produs utilizat pentru igiena orală care oferă o serie de beneficii pentru sănătatea cavității bucale. Iată câteva dintre beneficiile utilizării apei de gură:

Ajută la combaterea bacteriilor din cavitatea bucală: Apa de gură conține ingrediente active, cum ar fi clorhexidina sau uleiurile esențiale, care ajută la eliminarea bacteriilor din cavitatea bucală și la prevenirea apariției cariilor dentare și a bolilor gingivale.

Reduce respirația urât mirositoare: O altă problemă a igienei orale este respirația urât mirositoare. Apa de gură poate ajuta la combaterea acestei probleme, deoarece conține arome plăcute care maschează mirosurile neplăcute și ingrediente active care elimină bacteriile care produc mirosurile neplăcute.

Ajută la prevenirea cariilor dentare: Folosirea apei de gură poate ajuta la prevenirea apariției cariilor dentare, deoarece unele tipuri de apă de gură conțin fluor, care ajută la întărirea smalțului dentar și la prevenirea apariției cariilor.

Previne inflamațiile gingivale: Gingiile inflamate sau sângerânde pot fi semne ale unor probleme gingivale. Folosirea regulată a apei de gură poate ajuta la prevenirea inflamațiilor gingivale și la menținerea unei igiene orale sănătoase.

Este important să menționăm că apa de gură nu poate înlocui periajul și folosirea aței dentare, care sunt cele mai eficiente metode de a menține o igienă orală sănătoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel