Dr. Adrian Wiener: CATACLISM. Medicină de dezastru în toată țara. Medicii de familie, voluntari la UPU
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Medicul Adrian Wiener a vorbit despre situația din spitalele Covid, medicina aplicată de specialiști, dar și despre anticorpii monoclonali cu o eficiență ”maximă”, dacă sunt administrați în scurt timp de la infectare. 

Medicul Adrian Wiener a vorbit despre situația din spitalele din Arad care se luptă cu valul patru al pandemiei de coronavirus, la dezbaterea online organizată de DC News Media Group.

”Știu exact ce se întâmplă în spitalele COVID, situația este ca peste tot în țară, este o medicină de dezastru ceea ce se desfășoară în spitalele din România la această oră. Are toate caracteristicile unui cataclism cu un număr foarte, foarte mare de pacienți care vin. Aceasta este caracteristica actuală, cu o densitate foarte mare a pacienților, o foarte mare presiune pe resursa umană și pe infrastructura medicală, care practic limitează asistența medicală oferită celorlalte patologii. În Arad, sunt vreo 12 secții care au devenit COVID, secții care înainte făceau altceva, se adresau altor patologii. Centrele de permanență și medicii de familie fac voluntariat la UPU pentru a asigura asistența medicală a pacienților care stau în UPU din cauza faptului că nu se găsesc locuri pe secții. Lucrurile sunt cât se poate de grave. Aș fi vrut să mai trag poate un semnal de alarmă”, a declarat Adrian Wiener în exclusivitate la DC News și DC News TV

Anticorpii monoclonali, ”eficiență maximă!

Specialistul în sănătate a tras și un semnal de alarmă cu privire la administrarea anticorpilor monoclonali și eficiența acestora în primele 96 de ore de la diagnosticarea cu virusul SARS-CoV-2. 

”Anticorpii monoclonali nu sunt un substitut pentru vaccinare și nu contribuie la memoria imună. Nu contribuie precum vaccinul la o protecție îndelungată. Practic încorporarea în sistemul imun a inventarului respectiv de anticorpi care pot fi produși din nou oricând. De fapt asta este cheia transformării pandemiei, a faptului că, cu toții am fi trecut prin boală sau am fost expuși la vaccinarea anti Covid astfel că avem cu toții o memorie colectivă care transformă virusul din acea mortalitate înfiorătoare la care asistăm acum, la o infecție de tip gripal cu valuri în care foarte puține sunt formele severe și cu infecții manageriabile, ca să spun așa. Sigur că sunt persoane care în urma vaccinului nu dezvoltă imunitate suficientă și care pot  dezvolta o formă severă de boală și atunci sigur că au nevoie de acest suport în faza  replicativă a bolii, adică cât mai aproape de diagnosticul precoce. În primele 96 de ore eficiența este maximă în situația administrării acestor anticorpi monoclonali”, a mai declarat medicul Adrian Wiener.

Află mai multe din VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel