Ingrediente
- 2 dovlecei medii
- ulei
- 100 g făină
- 2 ouă
- 5 căței de usturoi
- 1 iaurt/ smântână
- sare
- piper
Vezi și: Salată de ROȘII cu BRÂNZĂ. Rețeta de sezon fantastică!
Cum se prepară
Se taie dovlecelul în felii subţiri, fără să se cureţe de coajă şi se sărează. Trebuie lăsaţi aproximativ 10-15 minute până ce iese la suprafaţă o zeamă, pe care mai apoi o ştergi, scrie clickpoftabuna.ro. Pentru compoziţie, baţi 2 ouă, pui sare, piper şi făină până ce aluatul dcapătă o consistență ca de smântână.
Se bagă fiecare feliuţă de dovlecel în acest aluat şi se prăjeşte pe ambele părţi, apoi se scoate pe un şervet absorbant. Într-un bol, se pisează usturoiul, se adaugă sarea şi verdeaţa, se pune iaurtul sau smântâna. Dovleceii se servesc alături de acest sos.
Vezi și: Cum faci cele mai PUFOASE CHIFTELE. Secretul gospodinelor pricepute. Este atât de simplu!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Alexandru Rafila, reacție după ce Oana Sivache (ASSMB) a fost inculpată de DNA
- Oana Zăvoranu bagă televiziunile în faliment. Cât spune Cristi Brancu că ar cere bruneta pentru o înfățișare
- Un înlocuitor al zahărului, mai dăunător decât zahărul în sine. Medicii trag un semnal de alarmă: Evitați-l!