Dovleac confiat, la cuptor: rețeta simplă și ușoară, pe care vei prepara mereu. Copiii o vor adora
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Dovleac confiat, la cuptor -  rețeta simplă și ușoară, pe care vei prepara mereu. Copiii o vor adora. Sursa - Pexels
Dovleac confiat, la cuptor - rețeta simplă și ușoară, pe care vei prepara mereu. Copiii o vor adora. Sursa - Pexels
Fiecare gospodină dorește să-și bucure familia cu o delicatesă, făcută acasă. Iată, rețeta unor  bomboane, confiate de dovleac.

Produsele de care avem nevoie:

pulpă de dovleac - 1,5 kg,

portocală - 1 bucată;

scorțișoară - 1 plic,

zahăr - 850 grame,

apă - 200 ml;

acid citric - 1 lingură;

Zahăr pudră - 3 linguri.

 

 

Modul de preparare

 

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să alegem dovleacul. Acesta trebuie să fie aromat și, desigur, dulce. Scorțișoara și portocala își vor face treaba, completând aroma.

Spălați bine dovleacul, curățați-l de coajă, tăiați-i fibrele și eliminați semințele. Apoi feliați dovleacul, iar fiecare felie trebuie tăiată în cuburi de 3 cm. Dacă faceți cuburile mai mici, după fierberea în sirop și uscare, acestea se vor dovedi a fi prea mici, în plus, se pot deforma. Cel mai bine este ca toate cubulețele de dovleac să fie uniforme și de aceeași dimensiune.

Brioșe delicioase cu banane: o rețetă ieftină, care necesită un minim de efort  

Bucățelele de dovleac trebuie transferate într-un recipient adânc și acoperite cu zahăr. Acestea trebuie lăsate așa toată noaptea. În timpul nopții, dovleacul va elibera suc, zahărul se va dizolva în el și veți obține un sirop de zahăr cu o aromă minunată.

Spălați cu atenție portocala, decojiți-o, tăiați-o felii și, cu un blender, transformați-o în piure. Turnați siropul de dovleac într-o cratiță, adăugați apă, piureul de portocale, scorțișoara și o linguriță de acid citric. Puneți amestecul la foc mic. 

Omletă fragedă și gustoasă, preparată fără ulei: este gata în câteva minute și dispare rapid din farfurii

Siropul trebuie amestecat constant. După ce siropul a fiert, adăugați și bucățile de dovleac și  fierbeți-le timp de 5 minute, îndepărtând ușor spuma. Opriți, apoi, focul și lăsați amestecul să se răcească. Repetați procedura de trei ori.

La final, turnați siropul răcit de dovleac într-un alt recipient, folosind o sită cu găuri mari. Lichidul scurs nu trebuie aruncat: din el puteți obține un gem delicios.

Acum luați o tavă și o tapetați cu hârtie de copt. Întindeți pe ea bucățile de dovleac, astfel încât să nu se atingă. Tava se introduse în cuptorul, setat la 130 de grade. Lăsați ușa cuptorului întredeschisă ca bucățile de dovleac să se usuce. 

Paste cu somon și cremă de praz, ușoare și cremoase: le prepari într-o tigaie și sunt gata în 10 minute

În timpul uscării, este indicat să controlați procesul de gătire. Bucățile de dovleac nu trebuie să fie  prea uscate. Imediat ce fructele confiate sunt gate, îndepărtați foaia de copt și presărați bomboanele cu zahăr pudră. Acum puteți pune fructele confiate într-un vas de servit.  Poftă bună!

 

 

Plăcintă cu mere: o rețetă germană, care nu trebuie ratată. Este fabuloasă

 

 

Plăcinta cu mere este un mare clasic al patiseriei, un desert care ne amintește de copilărie și de bunica. Tocmai pentru că este un desert tradițional, există atât de multe versiuni de plăcintă cu mere.

Ceea ce vă propunem este o rețetă străveche care aparține tradiției germane și care vă va cuceri. Dacă vă place plăcinta cu mere și nu doriți să renunțați la ea nici măcar în această vară, puteți încerca și această variantă specială.


Dulceață sănătoasă din prune, cu aromă de ciocolată: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun 

Este o rețetă tipic germană foarte gustoasă, care conține o cremă cu smântână și ouă pentru a acoperi tortul. Este foarte calorică, dar, din când în când, merită să încălcăm dieta pentru un gust ca acesta!

 

Iată toate ingredientele:

100 grame de unt,

200 grame zahăr pudră,

5 ouă,

250 grame de făină,

coaja rasă de lămâie,

4 mere,

3 ouă,

250 grame de smântână,

1 lingură de zahăr,

1 praf de scorțișoară.

 

Rețeta pas cu pas 

 

Procesul este simplu. Mai întâi, combinați untul și zahărul pudră într-un castron și amestecați cu telul electric. Când untul s-a topit, adăugați ouăle, continuând mereu să amestecați cu telul.

Desert din brânză de vaci și piersici, excelent de a fi servit într-o zi fierbinte de vară

Se adaugă apoi făina și coaja rasă de lămâie, astfel încât să obțineți un amestec omogen, care trebuie turnat într-o formă dreptunghiulară, acoperită cu hârtie de copt. Tăiați merele în felii subțiri și acoperiți tot aluatul, apoi pregătiți crema.

Pune niște roșii suculente într-o pungă și gustarea senzațională va fi gată în două ore

Combinați cele 3 ouă cu smântâna, zahărul și scorțișoara într-un bol și amestecați cu telul electric. Turnați amestecul peste mere și coaceți prăjitura la 180 de grade, timp de aproximativ 35 de minute. Este fabuloasă. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel