Două noi poduri peste Dunăre, acord între România și Bulgaria
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
feribot pe dunare
feribot pe dunare
În sedința comună de guvern, de la Craiova,  România și Bulgaria și-au stabilit strategia pentru construcția a două poduri peste Dunăre. Noile poduri vor fi localizate la Turnu Măgurele (România) – Nicopole (Bulgaria) și Călărași (România) – Silistra (Bulgaria). Valoarea unui astfel de pod  este estimată la peste 200 de milioane de euro.  

România și Bulgaria vor aplica împreună ca să obțină o finanțare europeană pentru două noi poduri peste Dunăre. Decizia a fost luată în cadrul ședinței comune de guvern care a avut loc, vineri, la Craiova.

 

Finanțarea studiilor de fezabilitate se poate face prin proiectul INTERREG V-A Romania-Bulgaria 2014-2020. Ulterior, autoritățile din România și Bulgaria vor aplica pentru construcția Podului Turnu Măgurele-Nicopole în cadrul facilității „Conectarea europeană”. Valoarea totală estimată a Podului Turnu Măgurele-Nicopole este de 208,9 milioane de euro.

Alt pod care urmează să fie construit în parteneriat este Călărași-Silistra.

România va aloca, prin Programul Operațional Regional 439 milioane de euro pentru cele 12 județe riverane Dunării, anunță Ministerul Dezvoltării.

De asemenea, Bulgaria s-a arătat foarte interesată de sistemul introdus în 2013 de Romania, de finanțare a proiectelor europene prin decontare, în loc de rambursare a cheltuielilor, măsura care a condus la sporirea gradului de absorbție și a venit în sprijinul beneficiarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel