Două întrebări pe care trebuie să i le pui medicului tău. Dr. Pautov: E posibil să se supere la prima. Acesta e semnul că ar trebui sa îți cauți alt medic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Două întrebări pe care trebuie să i le pui medicului tău. Dr. Pautov: E posibil sa se supere la prima. Acesta e semnul că ar trebui sa îți cauți alt medic  / Foto: Pixabay, de Robin Higgins
Două întrebări pe care trebuie să i le pui medicului tău. Dr. Pautov: E posibil sa se supere la prima. Acesta e semnul că ar trebui sa îți cauți alt medic / Foto: Pixabay, de Robin Higgins
Dr. Mihail Pautov susține că fiecare pacient ar trebui să îi pună două întrebări medicului său.

Dr. Mihail Pautov susține că pacienții trebuie să pună două întrebări medicului lor înainte de a ieși din cabinetul acestuia.

"Sunt două întrebări pe care trebuie să le pui medicului tău înainte de a ieși din cabinet:

1. Dle/Dna Dr. - de unde vă luați informația medicală săptămânală? unde vă informați cu tot ce e nou? Pe ce platforme vă faceți “update” la cunoștințe?

2. Au apărut în ultimul an studii relevante pentru boală mea? Pentru situația mea? Pentru starea mea de sănătate? E ceva nou ce pot încerca sau e ceva ce pot schimbă în tratamentul meu actual?

E posibil să se supere la întrebarea 1. Acesta este un semn că poate ar trebui să îți cauți alt medic. Vorbim până la urmă despre sănătatea ta, însă, dacă se informează constant, cel mai probabil o să îi placă întrebarea. Și dacă se informează, atunci întrebarea îl va solicită la a regândi situația ta în corelare cu noile informații/ studii medicale, pe care des le citim, dar rar le aplicăm, din inerție. Succes!", a scris Mihail Pautov pe contul său de Facebook.

"Cuptorul cu microunde - cutia MORȚII". Dr. Mihail Pautov: De ce o mai folosim? 

Medicul Mihail Pautov a abordat în cadrul emisiunii MediCOOL de la Antena 1 subiectul radiațiilor ce provin de la cuptorul cu microunde. Se pare că acestea nu sunt atât de toxice pe cât cred oamenii.

"Cutia morții. De ce o mai folosim? De ce este comercializată? De ce ne mai lasă Guvernul să folosim această cutie a morții?", a întrebat dr. Mihail Pautov.

"Eu pun pariu că este relativ inofensiv, adică nu fac rău pe atât de mult pe cât cred oamenii. Radiații mortale...", a răspuns Alex Doppelganger, science storyteller.

"Aceste radiații electromegnetice sunt peste tot printre noi. Avem impresia că sunt nocive, dar haideți să vă arăt. Aici este lumina vizibilă și noi acum în acest platou suntem în pline radiații. Care mai sunt radiațiile care nu ne fac rău?" a intervenit medicul Mihail Pautov.

"Deci în primul rând trebuie să specificăm că în dreapta luminii vizibile sunt radiațiile ionizate, cele care ne fac rău, ca să spunem așa. Și dacă veți observa fix acolo se află lumina ultravioletă, alea la care mergem noi să ne bronzăm. Deci este un pic ironic că noi ne temem de microunde având în vedere că noi stăm toată vara la ultraviolete. (...) În partea stângă avem lumina infraroșie și vă va surprinde că de fapt absolut orice corp din univers emite un anumit grad de lumină infraroșie, deci chiar noi în momentul de față emitem lumină infraroșie, pe care noi oamenii o percepem ca pe căldură. 

Dincolo de lumina infraroșie, avem microundele și ideea este în felul următor: tot ce este mai la dreapta de lumina vizibilă are energie foarte mare. Tot ce este la stânga de lumina vizibilă are energia foarte scăzută, deci până să ajungem noi să ne temem de microunde trebuie să ne temem de lumina infraroșie, trebuie să ne temem de lumina vizibilă, de care suntem efectiv scăldați.", a explicat Alex Doppelganger.

"Cuptorul cu microunde se află aici, într-un spectru total inofensiv și asta o spune și OMS, CDC, Asociația Americană de Cancer și toate instituțiile mari ne spun clar: cuptorul cu microunde nu ne face rău.", a punctat Pautov. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel