Două eleve din Râșnov s-au luat la trântă și s-au păruit chiar în fața unei școli din oraș
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
După 2 ani de pandemie și revenirea școlilor la normal, fenomenul de bullying nu pare să fi dispărut din medicul educațional din România.

Fenomenul de bullying este foarte răspândit atât în școlile din România, cât și la nivel mondial. Acesta se referă la agresiunea sau hărțuirea fizică sau verbală, care se repetă pe o anumită perioadă și care implică un dezechilibru al puterii între două persoane, cel mai adesea copii.

Astfel de cazuri sunt tot mai dese și în Brașov, în ciuda campaniilor derulate de polițiști pentru a preveni astfel de agresiuni. Recent, un episod de acest gen a avut loc într-un părculeț din orașul Râșnov, aflat chiar în fața Școlii Gimnaziale nr. 3. Două fetițe, care pare că nu au mai mult de 12 ani, s-au luat de păr și la trântă după o discuție mai aprinsă. Una dintre fete pare extrem de calmă în timp ce cealaltă tot repetă că nu îi este frică de ea. La un moment dat, prima dintre eleve o trage de păr pe cea de-a doua, iar „meciul” începe în forță.

Ele au avut și spectatori, probabil din rândul colegilor, care au asistat pasivi la incident, amuzându-se chiar copios de ceea ce se întâmplă. Filmarea făcută de unul dintre copii a fost ulterior postată pe internet.

„Să vedem care câștigă”, a remarcat o altă colegă de-a fetelor. Până la urmă, cele două au făcut „remiză”, conform bizbrașov.

Salarii de peste 4.000 de lei pentru profesori. Cîmpeanu: Trebuie să redăm prestigiul cadrului didactic

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre proiectul de lege care prevede stimularea cadrelor didactice în realizarea unui proces educațional cât mai bun: 

„Statutul de cadru didactic este atractiv din perspectiva proiectului legii. În acest proiect de lege este prevăzut faptul că niciun profesor din România, învățător sau educator, nu va putea avea, prin lege, un salariu mai mic decât salariul mediu pe economie. Dacă ne raportăm la acest moment, salariul mediu net pe economie este de 4.000 de lei pe lună. Un alt avantaj este stabilitatea, un alt avantaj e constituit, și trebuie să spunem lucrurilor pe nume, de perioada de vacanță, care este puțin mai mare decât în alte domenii.

Sunt o serie de avantaje pe care dorim să le susținem, pentru că ele trebuie să fie un factor puternic de atractivitate pentru profesia didactică. Dacă vrem să schimbăm lucrurile, pentru toți copiii acestei țări, în bine, trebuie să investim și să redăm prestigiul cadrului didactic. Ca să avem cadre didactice printre cei mai buni absolvenți ai universităților românești, trebuie să-i atragem, inclusiv din perspectivă salarială, dar nu numai. În momentul de față, 2.400-2.500 de lei, cât are un profesor debutant, nu este un salariu atractiv pentru un șef de promoție dintr-o universitate românească. Vorbim de minim 4.000 de lei, iar proiectul de lege propune raportare la fiecare an fiscal încheiat“, a spus, al DC News, ministrul Sorin Cîmpeanu (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel