Dosarul Colectiv. Parchetul General extinde ancheta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Parchetul General a descis să extindă ancheta în dosarul Colectiv în ceea ce privește opțiunea oficialilor de nu trimite unele victime, care au suferit arsuri, la spitalele și clinicile din străinătate. 

Decizia procurorilor a venit ca urmare la mai multe plângeri penale depuse de părinți și de unele victime ale tragicului incendiu. Acuzațiile constau în faptul că 30 de persoane au murit în spitalele românești ca urmare a infestării cu diferite bacterii în condițiile în care, susțin cei care au depus plângerile, România se declară că nu are bacterii în unitățile spitalicești. 

Unul dintre părinți consideră scandalos faptul că, deși avea arsuri doar pe 28% din suprafața corpului,  copilul său a decedat de la o infecție contactată intra-spitalicesc. 

Nicio condamnare, de trei ani

În acest caz, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4 al municipiului Bucureşti. De asemenea, au fost deferite justiţiei alte trei persoane din cadrul primăriei: Aurelia Iofciu - şef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminiţa Ganea - consilier superior, Ramona Sandra Moţoc - referent superior, ambele în cadrul aceluiaşi serviciu.

Proprietarul clădirii unde a funcționat clubul, Zelivansky Gideon a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare, dar nu pentru fapte asociate cu tragedia unde și-au pierdut viața 65 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel