Dosar penal pentru primarul comunei din Suceava de unde au plecat muncitori în Germania
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Marcel Vela anunţă că se derulează cercetări la sediul Primăriei Pătrăuți, localitate aflată în carantină, din care zeci de persoane au plecat spre Cluj, pentru a zbura în Germania la muncă.

La primărie s-au găsit 102 de adeverințe eliberate de primar: 86 doar duplicatul, iar 16 în dublu exemplar, neridicate. Primarului din Pătrăuți i s-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, a precizat Vela la Antena 3.

"Din cercetările efectuate de Ministerul de Interne, din zona carantinată au fost doar 30 de persoane din Pătrăuți, care au mers pe jos pentru a evita flitrul instituit. Persoanele au fost preluate apoi de microbuze și spre final, la Gura Humorului, au fost îmbarcate de un autocar. Se derulează cercetări.

În continuare se fac cercetări și la sediul primăriei din Pătrăuți, unde am găsit 102 adeverințe eliberate de primar, la 86 am găsit doar duplicatul, iar la 16 dublul exemplar. Edilul din Pătrăuți are dosar penal pentru zădărnicrea combaterii bolilor.

Fiecare persoană este anchetată. Toate adeverințele sunt analizate. Erau deja pergătite. În cazul în care se dovedește că e o faptă infracțională a primarului, autoritățile vor da toate detaliile", a declarat Marcel Vela.

Pentru prevenirea săvârșirii pe viitor a unor fapte similare, dispozitivele instituite în jurul zonei carantinate au fost întărite cu patrule militare pe zonele adiacente căilor de comunicație și se va proceda la supraveghere aeriană cu drone, a mai anunţat ministrul Afacerilor Interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel