Dortmund, la un pas de a câștiga Bundesliga în fața lui Bayern. Juergen Klopp este 'puţin nervos'
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Antrenorul lui Liverpool, Juergen Klopp, a recunoscut că este 'puţin nervos' înaintea meciului în care Borussia Dortmund, fosta sa echipă, poate câştiga Bundesliga, relatează AFP.

Klopp a dus-o pe Dortmund la câştigarea campionatului Germaniei în 2011 şi 2012. Borussia va încheia pe primul loc în Bundesliga dacă o va învinge sâmbătă acasă pe Mainz, altă formaţie pregătită cândva de actualul tehnician al lui Liverpool.

'Sunt puţin nervos, să fiu sincer. În acest caz, voi fi fericit dacă Dortmund o învinge pe Mainz, pentru o dată. Nici o problemă', a spus Klopp, care şi-a început cariera la Mainz (2001-2008) înainte de a trece la Borussia (2008-2015), pentru ca din toamna lui 2015 s-o antreneze pe Liverpool.

Întrebat dacă urmăreşte lupta pentru titlul de campioană a Germaniei între Borussia, care are 70 de puncte, şi Bayern, care are 68 de puncte, Klopp a răspuns: 'Sigur că da, nu sunt mort, sunt în viaţă'.

În ultima etapă, Dortmund trebuie s-o învingă acasă pe Mainz ca să câştige campionatul pentru prima oară din 2012 şi a pune capăt seriei de zece titluri consecutive ale lui Bayern, începută în 2013.

'A trecut destul de mult timp. Îmi pot imagina că Bayern vede lucrurile diferit, dar nu e distractiv dacă aceeaşi echipă câştigă de fiecare dată campionatul. Oricum, se ştie că Bayern va contraataca sezonul viitor', a adăugat Klopp.

Vezi și - Bayern vrea să se întărească pentru noul sezon; Alvarez (City) şi Rabiot (Juve), pe lista germanilor

Bayern Munchen este interesată de obţinerea semnăturilor atacantului argentinian Julian Alvarez (Manchester City) şi mijlocaşului francez Adrien Rabiot (Juventus Torino), conform Sports Bild, citat de DPA. 

Rabiot devine jucător liber pe 30 iunie, în timp ce Alvarez, campion mondial cu Argentina, este legat prin contract de City până în 2028.

Clubul bavarez mai are ca opţiuni pe lista sa pe atacanţii Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt), al cărui preţ este de 100 milioane euro, şi Harry Kane (Tottenham).

După plecarea lui Robert Lewandowski la Barcelona, Bayern nu a reuşit să-i găsească polonezului un înlocuitor pe măsură.

Alvarez, 23 ani, cu 20 selecţii şi şapte goluri la selecţionata "Albiceleste", a disputat în primul său sezon la City un număr de 47 meciuri în toate competiţiile şi a marcat 17 goluri, 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel