Data actualizării:
Data publicării:

Spitalele din Timișoara, lăsate în frig. Pacienții COVID, cu plăpumi electrice. Carmen Dorobăț: Înseamnă CATASTROFĂ

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Carmen Dorobăț a vorbit despre prognosticul pe care îl au pacienții COVID care stau în frig în spitalele din Timișoara. 

Medicul Carmen Dorobăț descrie ca fiind de neimaginat ceea ce s-a întâmplat la Timișoara după ce orașul a rămas fără căldură. Bolnavii de la Spitalul Județean Timișoara au primit plăpumi și pături pentru a se încălzi, iar la ATI se folosesc aparate de climatizare și plăpumi electrice, scrie antena3.ro.

”Înseamnă catastrofă. Înseamnă catastrofă, nu numai medicală din punct de vedere al prognosticului pacientului, dar înseamnă catastrofă pentru bunul mers al oricărui act medical, indiferent de ce specialitate vorbim. Vă dați seama că în Terapie Intensivă stau pacienți care sunt curarizați pentru ca să poată fi ventilați, deci ei sunt practic paralizați medicamentos. Ei, cum să ții oamenii aceia la o temperatură care nu poate fi controlabilă din exterior? Ce degringoladă se produce la nivelul patului circulator, medical vorbind! Ca să nu mai spunem de ceea ce înseamnă confort, pentru că vorbim de copii, vorbim de mame... (...) Este de neimaginat ca o parte administrativă să pună așa bețe în roate, în acest moment, actului medical”, a declarat Carmen Dorobăț. 

Conducerea Spitalului Județean Timișoara face demersuri pentru a achiziționa o centrală termică proprie.

Compania de termoficare a intrat în insolvență

 

Compania timișoreană de termoficare Colterm a intrat în insolvență, lăsând 5 spitale și 56.000 de locuințe în frig în prag de iarnă, transmite Digi24. În deschiderea declarației sale de presă, primarul municipiului Timișoara a informat că a fost sistată furnizarea gazului natural către furnizorii de agent termic ai orașului, iar negocierile nu au dus la o înțelegere. 

„Asta înseamnă că Timișoara momentan și Colterm nu au o companie care ar vrea să furnizeze gaze naturale. Asta, bineînțeles, vine într-un context de criză energetică la nivel european, există foarte puțin gaz pe piață”, a explicat Dominic Fritz. 

Cinci spitale afectate

 

Compania de termoficare a folosit sistemul plății în avans pentru gazul natural, dar momentan prețurile ridicate au pus în dificultate aprovizionarea, a spus primarul în declarația de presă, transmisă online. 

„Asta din păcate înseamnă că în Timișoara în jur de 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură, dar și mai rău, înseamnă că spitalele din Timișoara și nu doar cele din subordinea primăriei, ci toate spitalele, vor rămâne fără căldură și apă caldă”, a adăugat Fritz. 

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel