Dopaj: AMA va ancheta "neconcordanţele" din datele furnizate de către Rusia
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Agenţia Mondială Antidoping (AMA) va ancheta "neconcordanţele" constatate în datele electronice ale controalelor fostului laborator de la Moscova, puse la dispoziţie de Rusia la începutul acestui an, a anunţat organizaţia cu sediul la Montreal, citată de AFP.

AMA a dat un termen de trei săptămâni autorităţilor de la Moscova pentru a se justifica. Dacă se va dovedi existenţa unei fraude legate de datele respective, asta ar putea duce la noi sancţiuni împotriva Rusiei, lovită deja de scandalul de dopaj instituţionalizat, derulat în această ţară între 2011 şi 2015.

În ianuarie 2019, punerea la dispoziţie a acestor date electronice ale controalelor, menite să permită Agenţiei Mondiale Antidoping să facă lumină în privinţa lucrurilor care s-au întâmplat la laboratorul moscovit în perioada respectivă, a facilitat ieşirea din criză. Aceasta era una dintre condiţiile impuse de AMA pentru ridicarea sancţiunilor pe care le-a dictat împotriva Moscovei în noiembrie 2015.

"Garanţia de autenticitate (a datelor sale) era o condiţie strictă impusă de către comitetul executiv pentru ca RUSADA (agenţia rusă antidoping) să-şi menţină conformitatea", a precizat AMA într-un comunicat difuzat luni, la finalul unei reuniuni a comitetului său executiv, care a avut loc la Tokyo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel