Donald Trump vrea un acord NUCLEAR cu Putin până la alegeri
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Președintele american Donald Trump speră să încheie un acord nuclear cu liderul rus Vladimir Putin până la alegeri.

Președintele american Donald Trump speră să încheie un acord nuclear cu liderul rus Vladimir Putin până la alegerile din 3 noiembrie, relatează Axios. Potrivit unei surse familiare cu negocierile dintre Washington și Moscova, administrația Trump consideră că are un acord de principiu care a obținut aprobarea Rusiei. Acesta ar urma să fie finalizat în termen de o săptămână, imediat ce reluarea negocierilor.

Anterior, Axios a raportat că viceministrul rus de externe Sergei Ryabkov și trimisul special al președintelui SUA pentru controlul armelor, Marshall Billingsley ar putea purta o conversație telefonică la începutul acestei săptămâni.

Între timp, Ryabkov a declarat sâmbătă că "există încă diferențe uriașe în abordări, inclusiv în ceea ce privește elementele centrale ale unui astfel de acord". Discuția despre o viitoare înțelegere nu este „realistă”, a adăugat el.

În 6 octombrie, o altă rundă de consultări între Federația Rusă și Statele Unite cu privire la stabilitatea strategică a avut loc la Helsinki. Delegația rusă era condusă de Ryabkov, cea americană de Billingsley. În urma întâlnirii, Billingsley a anunțat „progrese importante” în negocierile cu Federația Rusă pe probleme de cooperare bilaterală ruso-americană în domeniul controlului armelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel