Donald Trump va convoca G7 pentru a găsi soluții în lupta COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Donald Trump îi convoacă la o videoconferință pe liderii Grupului celor 7 pentru a căuta soluții în lupta cu noul coronavirus. 

Preşedintele american Donald Trump va convoca joi o întâlnire în sistem de videoconferinţă a liderilor Grupului celor 7 (G7) destinată coordonării răspunsurilor naţionale de combatere a noului coronavirus, conform informaţiilor furnizate marţi de Casa Albă, transmite dpa, scrie Agerpres. 

Liderii principalelor democraţii industrializate s-au întâlnit pentru prima dată în sistem de videoconferinţă la mijlocul lunii martie, reuniunea fiind consacrată aceluiaşi subiect: pandemia COVID-19.

Reuniune anulată din cauza pandemiei 

SUA, care deţin anul acesta preşedinţia rotativă a G7, au fost nevoite să anuleze reuniunea fizică din acest an din cauza pandemiei.

Ţările membre ale G7 (SUA, Canada, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Japonia) se confruntă cu focare importante ale noului virus.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, a declarat că întâlnirea va avea drept scop "coordonarea răspunsurilor naţionale" la pandemie.

Se caută soluții 

"Lucrând împreună, G7 adoptă o abordare cuprinzătoare a societăţii pentru a gestiona criza în mai multe domenii, printre care sănătate, finanţe, asistenţă umanitară, ştiinţă şi tehnologie", a afirmat Deere.

Miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA au avut anterior discuţii şi au emis o declaraţie ce reiterează angajamentul G7 "de a face tot ceea ce este necesar" pentru a se asigura creşterea şi protejarea economiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel