Data publicării:

Donald Trump, noi precizări privind numirea lui Elon Musk într-un viitor guvern american

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Donald Trump a subliniat faptul că l-ar numi pe Elon Musk într-un eventual cabinet al său, dacă va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie.

Însă candidatul republican se îndoiește că Musk ar putea ține pasul cu cerințele unei astfel de funcții, din cauza programului încărcat pe care îl are fondatorul SpaceX și Tesla, transmite NBC News.

”El vrea să fie implicat. Acum, uite, el conduce afaceri mari, așa că el nu poate, în mod real, nu cred că ar putea fi în cabinet”, a declarat Donald Trump, în cadrul unui interviu acordat pentru canalul de YouTube al lui Shawn Ryan, un fost Navy Seal, devenit podcaster. Shawn Ryan a postat duminică un fragment al interviului pe rețeaua socială ”X”, deținută de Elon Musk.

”L-aș pune în cabinet, absolut, dar nu știu cum ar putea face asta cu toate lucrurile pe care le are în desfășurare. El poate într-un fel, cum este expresia, să se consulte cu țara și să îți dea niște idei foarte bune”, a adăugat Donald Trump. Acesta a mai spus că Elon Musk poate veni cu idei de politici publice în domeniul inteligenței artificiale (A.I.).

Elon Musk și-a anunțat sprijinul pentru Donald Trump la alegerile prezidențiale. În urmă cu 2 ani, cei doi aveau relații tensionate

NBC News evidențiază faptul că Donald Trump și Elon Musk au avut un conflict public până cu doi ani în urmă. Cei doi au avut schimburi acide de replici și chiar insulte pe rețelele sociale. Dar relațiile dintre cei doi s-au îmbunătățit după ce miliardarul și-a arătat tot mai mult simpatiile conservatoare, dar și opoziția față de Partidul Democrat și a politicilor președintelui în funcție Joe Biden.

După tentativa de asasinare a lui Donald Trump de luna trecută, Elon Musk și-a exprimat sprijinul total pentru candidatura republicanului la alegerile prezidențiale, care vor avea loc în Statele Unite ale Americii pe data de 5 noiembrie 2024. Mai mult, a donat bani pentru campania sa electorală. Totodată, recent, miliardarul sud-african i-a luat un interviu lui Donald Trump, care a fost publicat pe platforma de social media ”X”.

Trump a zis că vrea să taie subvențiile primite mașinile electrice

Noile declarații ale lui Donald Trump survin după ce candidatul republican a menționat faptul că îl va numi pe Elon Musk într-un rol consultativ într-un viitor cabinet al său, dacă va câștiga alegerile, însă va elimina subvențiile pentru mașinile electrice, o referință la compania Tesla condusă de Musk.

Trump a zis faptul că ia în considerare, în cazul unei victorii, eliminarea creditului fiscal de 7.500 de dolari pentru achiziționarea de mașini electrice, catalogându-l ca fiind ”ridicol”.

”Creditele fiscale și stimulentele fiscale nu sunt, în general, un lucru foarte bun”, a zis Donald Trump, într-un interviu acordat Reuters, în urma unui eveniment de campanie desfășurat în York, Pennsylvania, când a fost chestionat despre subvențiile pentru automobilele electrice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel