Data publicării:

Trump, după victoria din Iowa cere partidului să se unească în spatele său: Promit să "recuperez" America de la Biden

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Donald Trump a îndemnat partidul republican să se unească în spatele său pentru a putea 'recuceri țara' de la Joe Biden, după ce și-a decimat rivalii în adunările electorale din Iowa, luni seară.

Fostul președinte, în vârstă de 77 de ani, i-a lăudat pe toți contracandidații săi și a adus un omagiu familiei sale - inclusiv regretatei soacre a Melaniei - în timp ce s-a adresat susținătorilor după victoria sa de 30 de puncte în prima competiție primară.

A fost nevoie de doar o jumătate de oră pentru ca victoria zdrobitoare a lui Trump să fie anunțată, în timp ce mii de susținători înfocați au venit să voteze la temperaturi negative și cu un vânt care a coborât până la minus 30 de grade.

Dar Trump a privit rapid înainte și a spus că 'marea noapte va fi în noiembrie, când ne vom recuceri țara' în alegerile generale.

În loc să își bată joc de restul republicanilor, el i-a aplaudat pentru campania lor și i-a numit 'oameni foarte inteligenți, oameni foarte capabili'.

"Vreau să-i felicit pe Ron și Nikki pentru că s-au distrat împreună. Cred că amândoi s-au descurcat de fapt foarte bine", a declarat Trump în fața unei mulțimi de câteva sute de susținători, la câteva ore după ce rețelele de televiziune au numit statul pentru el. A fost o schimbare bruscă pentru cineva pe care l-a insultat în mod regulat ca "Ron DeSantimonious" înainte de începerea caucus-ului și de a-i fi asigurată victoria.

De asemenea, a avut cuvinte frumoase pentru Vivek Ramaswamy, după ce l-a criticat în ultimele zile înainte de adunare - vorbind cu puțin timp înainte ca Ramaswamy să se retragă din cursă și să-l susțină pe Trump.

"De asemenea, vreau să-l felicit pe Vivek pentru că a făcut o treabă excelentă. A venit de la zero... este o treabă extraordinară", a spus Trump.

Trump, care deține un avans covârșitor în sondajele naționale, a inclus în discursul său apeluri la unitate, chiar dacă Iowa reprezintă doar 1,6% din totalul delegaților în joc în lupta pentru nominalizare.

El a cerut "să ne adunăm, să îndreptăm lumea și să rezolvăm problemele".

Fostul președinte pare că se bucură de cea mai remarcabilă revenire politică din istoria Statelor Unite.

Trump a încercat să profite de impulsul victoriei sale convingătoare, chiar dacă cursa pentru nominalizarea prezidențială a Partidului Republican se mută imediat în New Hampshire, unde Haley a crescut în sondaje. DeSantis plănuiește să organizeze evenimente în Carolina de Sud, care își organizează alegerile primare pe 24 februarie, și în New Hampshire marți, după ce nu a reușit să se folosească de organizarea sa pentru a se apropia de Trump.

Trump a sărbătorit după ce a fost victorios în prima competiție primară în doar 30 de minute, așteptând pe scenă în timp ce mulțimea asculta melodia "God Bless the USA" a lui Lee Greenwood.

Fostul președinte, care încearcă să câștige nominalizarea prezidențială republicană și să se întoarcă la Casa Albă, pare că se bucură de cea mai remarcabilă revenire politică din istoria Statelor Unite.

După amabilitățile de rigoare, Trump a vorbit despre imigranții ilegali și a promis că va lua măsuri drastice împotriva criminalității.

 "Vin de la instituții de boli mintale și aziluri de nebuni. Și de la teroriștii lor", a spus el. 

Fostul președinte a cerut "pedepse incredibil de dure" pentru persoanele care comit împușcături în masă.

"Voi fi foarte dur cu criminalii", a spus el. Trump a promis "deportări pe care nu le-am mai văzut în această țară de mult timp".

La puțin timp după ora 23.00, Trump a trecut la procesele penale și civile cu care se confruntă, pe care aliații le creditează ca fiind cele care l-a propulsat spre victorie.

"Noaptea cea mare va fi în noiembrie, când ne vom lua țara înapoi", a afirmat el, încheind un discurs de 22 de minute, unde a promis "recuperarea" Americii din mâinile lui Joe Biden, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel