Data publicării:
Cabinet american de avocatură: Donald Trump, destituit de "lansatori de alertă"
Un cabinet de avocatură sugerează că ar exista mai mulţi lansatori de alertă care inițiază destituirea lui Donald Trump.
Un cabinet american de avocatură a confirmat duminică faptul că reprezintă "mai mulţi lansatori de alertă" legaţi de cazul privind Ucraina în cadrul căruia a fost iniţiată a procedură de destituire a preşedintelui Donald Trump de către adversarii săi democraţi din Congres care au deschis o anchetă, informează AFP.
Acest cabinet apără interesele unui prim membru al serviciilor de informaţii care a semnalat că o convorbire telefonică de la 25 iulie între Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelinski a fost, în opinia sa, necorespunzătoare.
"Pot confirma că echipa mea şi cabinetul meu reprezintă mai mulţi lansatori de alertă", a scris pe Twitter avocatul Andrew Bakaj, potrivit Agerpres.
Al doilea lansator de alertă
Anunţul acestuia vine la scurt timp după ce postul de televiziune ABC News a citat un alt avocat al aceleiaşi firme, Mark Zaid, spunând există un al doilea lansator de alertă dispus să depună mărturie în privinţa lui Trump.
Potrivit lui Zaid, care îl reprezintă şi pe primul lansator de alertă ale cărui informaţii au provocat deschiderea acestei anchete, al doilea client al său este de asemenea membru al serviciilor de informaţii şi are cunoştinţă directă de unele elemente evocate de primul avertizor de integritate, în legătură cu discuţia dintre Trump şi Zelenski.
Al doilea lansator de alertă a fost audiat de inspectorul general al serviciilor de informaţii, Michael Atkinson, potrivit lui Zaid. Însă el nu a contactat şi nu a fost contactat încă de comisiile parlamentare care derulează ancheta.
Informaţia că ar exista un al doilea lansator de alertă a apărut prima dată vineri seară în New York Times, potrivit căruia acesta ar fi la rândul său alarmat de atitudinea preşedintelui faţă de Ucraina.
A solicitat ingerinţa
Primul lansator de alertă a considerat că în discuţia de la 25 iulie cu Zelenski, Trump "a solicitat ingerinţa" Ucrainei în campania pentru realegerea sa în 2020, cerându-i să îl ajute să adune informaţii compromiţătoare despre democratul Joe Biden.
Trump a spus din nou sâmbătă că discuţia telefonică avută cu Zelenski nu a avut nimic necorespunzător, acuzându-l pe lansatorul de alertă că este inexact în versiunea sa privind faptele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News