Data publicării:

Donald Trump, ca Joe Biden. A încurcat persoanele când povestea despre un accident de elicopter în care a fost implicat

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a insistat vineri că a fost implicat într-un zbor aproape fatal cu elicopterul alături de fostul primar al orașului San Francisco, Willie Brown, deși Brown a declarat că incidentul nu a avut loc niciodată, iar un alt politician a afirmat că el fusese într-un zbor similar cu Trump cu decenii în urmă, potrivit Politico, citat de Reuters.

Joi, Trump a povestit că era aproape să moară într-un elicopter cu Brown, care a avut o relație scurtă cu candidata democrată la președinție, Kamala Harris, cu câteva decenii în urmă.

„Am fost împreună cu el într-un elicopter care s-a prăbușit”, a spus Trump într-o conferință de presă incoerentă. „Ne-am gândit că acesta ar putea fi sfârșitul. Eram într-un elicopter care se îndrepta spre o anumită locație, și a fost o aterizare de urgență. Nu a fost o aterizare plăcută, iar Willie era puțin îngrijorat”. Trump a afirmat, de asemenea, că Willie Brown i-a spus „lucruri îngrozitoare” despre Harris.

Brown, un influent lider democrat care a fost și președintele Adunării Statului California, a declarat pentru San Francisco Chronicle, după conferința de presă a lui Trump, că nu a fost niciodată într-un elicopter cu fostul președinte. El a negat, de asemenea, că ar fi spus vreodată ceva defăimător despre Harris lui Trump.

Un alt fost politician de culoare din California, Nate Holden, a declarat pentru Politico, vineri seara, că el fusese într-un zbor turbulent cu elicopterul alături de Trump în New Jersey, probabil în 1990. Mai devreme, vineri, Trump a insistat, în postări pe platforma sa Truth Social, că zborul său cu elicopterul fusese cu Willie Brown și că avusese loc în New Jersey, nu în California.

„Există jurnale de bord, înregistrări de întreținere și martori. De asemenea, a fost o poveste despre „Willie și eu”, a spus Trump. El nu a oferit nicio dovadă pentru cele afirmate în postare.

Pus să prezinte dovezile menționate de Trump, purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, Steven Cheung, a făcut referire la o postare de-a sa pe X, care conținea o fotografie din cartea „Letters to Trump” din 2023. Aceasta conținea o fotografie cu Trump și Willie Brown, și cita pe Trump spunând: „Am avut, de fapt, o aterizare de urgență împreună într-un elicopter.” Întrebat despre relatarea lui Holden despre zborul cu elicopterul, Cheung a spus: „Se pare că Holden ori minte, ori are probleme de memorie.”

Holden, fost consilier municipal și senator de stat din Los Angeles, a respins relatarea lui Trump. „Willie este tipul scund și negru care locuiește în San Francisco. Eu sunt tipul înalt și negru care locuiește în Los Angeles. Cred că pentru ei toți arătăm la fel.” Holden a adăugat că Harris nu a fost menționată în timpul zborului cu elicopterul. „Ori a confundat lucrurile, ori le-a inventat,” a spus el despre Trump.

Ca președinte, în 2018, Trump a vizitat și porțiuni distruse de incendii din California cu elicopterul, alături de atunci-guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a raportat NBC News. Un reprezentant al fostului guvernator Brown, care este alb, a spus pentru New York Times că nu a avut loc nicio aterizare de urgență și că Harris nu a fost discutată în timpul acelui zbor.

Când Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, era încă candidatul democrat în alegerile din 5 noiembrie, Trump, în vârstă de 78 de ani, l-a ironizat frecvent pe oponentul său pentru capacitatea mentală și a oferit să facă un test cognitiv, argumentând că Biden era prea infirm pentru a fi președinte. De atunci, Biden a fost înlocuit în fruntea biletului cu Harris, în vârstă de 59 de ani, forțându-l pe Trump să găsească noi linii de atac.

Republicanii au insinuat că Willie Brown este parțial responsabil pentru ascensiunea politică a lui Harris, deși cei doi s-au despărțit la mijlocul anilor 1990, iar Harris nu a câștigat prima sa alegere până în 2002. În timp ce cei doi se întâlneau, Brown a numit-o pe Harris, atunci o tânără procuroră, în două posturi bine plătite în comisii de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel