Data actualizării:
Data publicării:

Donald Trump, nominalizare oficială în cursa pentru Casa Albă. Vezi cele mai importante momente de la conferința republicanilor /video

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Fostul președinte al SUA, Donald Trump, în centrul atenției pentru nominalizarea de către republicani pentru o nouă încercare de a câștiga un mandat la Casa Albă.

Update. 9: J. D. Vance a fost ales de Donald Trump drept vicepreședinte în cursa pentru Casa Albă.

Update 8: Statul Tennessee a votat în unanimitate pentru nominalizarea lui Donald Trump.

Update 7: Statul California a votat în unanimitate pentru nominalizarea lui Donald Trump.

Update 6: Statul Nebraska a votat în unanimitate pentru nominalizarea lui Donald Trump.

Update 5: Statul New Hampshire a votat în unanimitate pentru nominalizarea lui Donald Trump.

Update 4: Statul Virginia de Vest a votat în unanimitate pentru nominalizarea lui Donald Trump.

Update 3: Statul Oklahoma a votat în unanimitate pentru nominalizarea lui Donald Trump.

Update 2: Statul Nevada a votat în unanimitate pentru nominalizarea lui Donald Trump.

Update 1: Statul Iowa a votat în unanimitate pentru nominalizarea lui Donald Trump.

Știrea inițială:

După ce a supraviețuit sâmbătă unei tentative de asasinat în Pennsylvania, fostul președinte Donald Trump va realiza un discurs la Convenția Națională Republicană de la Milwaukee, pentru a accepta a treia sa nominalizare consecutivă la președinție din partea GOP.

Președintele Joe Biden, democrat, și fostul președinte republican Donald Trump se vor înfrunta cel mai probabil în alegerile prezidențiale din 2024, o competiție marcată de tensiuni, inclusiv o tentativă de asasinat asupra lui Trump.

Reuters a realizat o cronologie a evenimentelor legate de alegerile din 5 noiembrie, până la Ziua Inaugurării din ianuarie 2025.

Programul din 2024

15-18 iulie: Convenția Națională Republicană în Milwaukee, Wisconsin, unde partidul îl nominalizează oficial pe Trump drept candidat.

Sfârșitul lui iulie sau mai târziu: Vicepreședinta Kamala Harris a acceptat să facă o dezbatere împotriva partenerului de cursă al lui Trump, care urmează să fie anunțată, pe 23 iulie sau 13 august. Trump a acceptat o dezbatere pentru vicepreședinți organizată de Fox News.

Fox a propus ambelor campanii să dezbată pe 23 iulie, 13 august sau alte date după convențiile partidelor. Campania lui Trump nu a confirmat dacă partenerul său va dezbate cu Harris pe CBS. Campania lui Biden nu a confirmat dacă Harris va dezbate pe Fox.

Până pe 7 august: Democrații vor organiza un "vot virtual" pentru a-l nominaliza pe Biden. Acesta va avea loc până pe 7 august, termenul inițial pentru certificarea buletinelor de vot în Ohio, deși statul a amânat termenul. Patru persoane implicate în proces au declarat pentru Reuters că votul virtual va avea loc la sfârșitul lui iulie.

Biden urma să fie nominalizat oficial la Convenția Națională Democrată din august.

19-22 august: Convenția Națională Democrată în Chicago.

10 septembrie: A doua dezbatere între Biden și Trump va fi găzduită de ABC.

18 septembrie: Trump, primul președinte în exercițiu sau fost președinte al SUA condamnat penal, va fi condamnat în cazul plăților pentru tăcere din Manhattan, unde a fost găsit vinovat de falsificarea documentelor pentru a acoperi o tranzacție către o actriță de filme pentru adulți, dacă judecătorul decide să mențină condamnarea.

Condamnarea a fost amânată pentru ca judecătorul să evalueze argumentul lui Trump, potrivit căruia ar fi trebuit să fie imun de la urmărirea penală conform hotărârii istorice a Curții Supreme din iulie, care stabilește că președinții nu pot fi urmăriți penal pentru acte oficiale, deși se confruntă cu o luptă dificilă, deoarece multe dintre acțiuni au avut loc înainte de președinția sa.

Trump neagă orice faptă reprobabilă în cazul plăților de tăcere și a declarat anterior că intenționează să facă apel.

5 noiembrie: Ziua Alegerilor

Sfârșitul lunii noiembrie: Rezultatul alegerilor ar putea dura câteva zile pentru a fi cunoscut, mai ales dacă este strâns.

Programul din 2025

6 ianuarie: Vicepreședintele Kamala Harris va prezida numărătoarea voturilor Colegiului Electoral într-o sesiune comună a Congresului. Va anunța rezultatele și declara oficial cine a fost ales.

20 ianuarie: Inaugurarea câștigătorului alegerilor și a vicepreședintelui său. La această ceremonie, învingătorul și vicepreședintele sunt învestiți oficial în funcție.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel