Data publicării:

Dolj: Protest al profesorilor de la Colegiul "Odobleja", după ce CL Craiova a alocat un spaţiu unui alt liceu

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Profesorii Colegiului Naţional "Ştefan Odobleja" din Craiova au reluat protestele începute anul trecut în semn de nemulţumire faţă de decizia Primăriei Craiova de a aloca un corp de clădire al acestei unităţi de învăţământ Liceului "Voltaire", înfiinţat în anul 2015, sub egida Universităţii Craiova şi care avea nevoie de sediu pentru acreditare.

Circa 20 de cadre didactice au venit joi cu pancarte în faţa Primăriei Craiova după care au intrat la şedinţa Consiliului Local pentru a atrage atenţia aleşilor locali că nu mai au spaţiu suficient pentru elevi şi au fost nevoiţi anul trecut să reducă orele de curs, în urma deciziei Primăriei Craiova de a pune la dispoziţia Liceului "Voltaire" un corp de clădire.

"Daţi înapoi ce aţi luat de la "Colegiul 'Ştefan Odobleja'!"; "Şi elevii noştri merită!", "Stop discriminare!", sunt câteva din mesaje pe care profesorii le-au scris pe coli A4 şi pe care le-au arătat aleşilor locali din Craiova.

Profesorii au arătat că, după ce Liceul "Voltaire" a fost mutat în curtea Colegiului "Odobleja", au rămas fără spaţii de învăţământ suficiente pentru orele de curs, fiind nevoiţi să plimbe elevii între săli, creându-se zilnic haos pe holurile instituţiei. Dascălii au cerut conducerii Primăriei Craiova ca acel corp de clădire care a fost cedat Liceului "Voltaire" să revină Colegiului "Odobleja", a cărui activitate a fost bulversată pe parcursul anului trecut.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, le-a propus profesorilor de la Colegiul "Odobleja" să aibă o întrevedere vineri, la ora 12.00.

Cadrele didactice de la Colegiului Naţional "Ştefan Odobleja" din Craiova au început protestele în august 2018, imediat după decizia Primăriei Craiova prin care un pavilion al instituţiei de învăţământ a fost pus la dispoziţia Liceului "Voltaire", prin hotărâre de Consiliu Local, iar această hotărâre a fost pusă în aplicare de către autorităţile locale, deşi cadrele didactice, prin intermediul Federaţiei "Spiru Haret", au contestat-o în instanţă.

Liceul "Voltaire", care nu deţinea acreditare, are circa 200 de elevi, iar, în ultimii trei ani, a organizat mai multe acţiuni de entertainment, pe care le-a promovat de reţelele de socializare, din dorinţa de a deveni atractiv pentru absolvenţii de gimnaziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel