DOLIU în lumea filmului. A murit Emi Wada, premiată cu Oscar
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
DOLIU în lumea filmului. A murit Emi Wada, premiată cu Oscar / Foto: Pixabay
DOLIU în lumea filmului. A murit Emi Wada, premiată cu Oscar / Foto: Pixabay
Este doliu în lumea filmului după ce a încetat din viaţă creatoarea de costume Emi Wada, premiată cu Oscar.

Creatoare japoneză de costume Emi Wada, care a câştigat un Oscar pentru creaţiile sale din filmul "Ran" din 1985, regizat de Akira Kurosawa, a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani, a informat presa locală duminică, citând un anunţ al familiei designerului, relatează Agerpres, citând Reuters.

Wada a decedat pe 13 noiembrie, iar o slujbă religioasă a fost organizată în prezenţa familiei şi a prietenilor apropiaţi, conform relatărilor. Nu a fost menţionată cauza decesului.

Cine a fost Emi Wada



Născută la Kyoto, Wada a început să lucreze în timpul perioadei de studenţie la Universitatea de Arte din Kyoto. Alături de activitatea de designer în lumea cinematografiei, ea a creat de asemenea costume pentru producţii de teatru şi dans.

Pe lângă colaborarea cu Kurosawa, Wada a realizat costume pentru numeroase filme internaţionale, inclusiv "Prospero's Books" (1991) în regia lui Peter Greenaway şi producţiile "Hero" (2002) şi "House of Flying Daggers" (2004), regizate de Zhang Yimou.

Ea a continuat să lucreze după împlinirea vârstei de 80 de ani, creând costume pentru "Love After Love", regizat de Ann Hui, care a avut premiera în 2020 la Festivalul Internaţional de Film de la Viena.

Doliu în lumea filmului. Actorul a jucat și în "Air Force One"

Actorul american Dean Stockwell, cunoscut pentru rolurile din filmul "Dune" și serialul "Capcana timpului", a murit la vârsta de 85 de ani. Artistul, pe numele lui complet Robert Dean Stockwell, a murit în somn.

Cu o carieră de aproape 70 de ani, Dean Stockwell a avut roluri principale în serialul "Capcana timpului - Quantum Leap" și în filmele "Dune", "Air Force One" și "Blue Velvet".

Dean Stockwell s-a născut în martie 1936 și și-a început cariera din timpul copilăriei, iar prima sa apariție într-un film a fost în 1945. Cel mai faimos rol al lui Stockwell a fost cel al amiralului "Al" Calavicci în serialul SF "Quantum Leap" (Capcana timpului), care a rulat timp de cinci sezoane, între 1989 și 1993. 

Pentru acest rol, Dean Stockwell a primit numeroase nominalizări la premiile Emmy și Globurile de Aur, el câștigând și un premiu la Globurile de Aur din 1990 pentru rol secundar într-un serial TV. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel