Doi urşi panda uriaşi vor fi donaţi Qatarului, cu ocazia Cupei Mondiale de Fotbal
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 27 sep 2022, 10:26
WhatsApp
Fotografie de la Mike van Schoonderwalt, Pexels
Fotografie de la Mike van Schoonderwalt, Pexels
China anunţă că va dona statului Qatar doi urşi panda uriaşi, cu ocazia Cupei Mondiale de Fotbal. 

China a anunţat luni că va dărui Qatarului două exemplare de panda uriaş cu ocazia Cupei Mondiale de Fotbal care se va desfăşura între 20 noiembrie şi 18 decembrie în acest stat din Golf, informează AFP.

"Acesta este un cadou din partea celor 1,4 miliarde de chinezi pentru Cupa Mondială din Qatar şi va deveni cu siguranţă un nou simbol al prieteniei dintre China şi Qatar", a declarat ambasadorul chinez la Doha, Zhou Jian, în cadrul unei recepţii în capitala emiratului.

Cei doi panda numiţi Suhail şi Soraya sunt aşteptaţi să ajungă în Qatar în luna octombrie, chiar înainte de turneului celor 32 de naţiuni, a precizat diplomatul.

Suhail este numele uneia dintre cele mai strălucitoare stele observate în regiunea Golfului, în timp ce Soraya este numele arab al roiului de stele Pleiade.

China, cea mai populată ţară de pe planetă, nu s-a calificat la Cupa Mondială, însă companii chineze au fost implicate în construirea de mega-proiecte în jurul evenimentului.

O altă pereche de panda uriaş din China a fost împrumutată pentru 10 ani Franţei în 2012, eveniment înscris în cadrul "diplomaţiei panda", o practică folosită de China pentru a consolida relaţiile cu alte ţări. De la reînnoirea împrumutului, perechea de panda a rămas la Parcul Zoologic Beauval, unde cele două exemplare au dat naştere la trei pui, scrie Agerpres. 

David Beckham, criticat pentru promovarea Qatarului, în vederea Campionatului Mondial

Fostul fotbalist vedetă David Beckham a fost aspru criticat joi pentru promovarea Qatarului într-o campanie publicitară, emiratul urmând a găzdui Cupa Mondială 2022 începând din 20 noiembrie, scrie AFP.

"Este perfecţiunea pentru mine", a afirmat David Beckham despre această ţară, în videoclipuri pentru Qatar Tourism. "Este un loc incredibil pentru a petrece câteva zile", a spus el, înainte de a adăuga: "Abia aştept să-mi duc copiii acolo".

În aceste clipuri publicitare fostul mijlocaş poate fi văzut pe motocicletă, într-o barcă, în deşert sub un cort alături de bărbaţi în portul tradiţional sau într-o piaţă de mirodenii. El laudă "amestecul dintre modernitate şi tradiţie", care creează "ceva cu adevărat special".

De când a fost desemnat în 2010 să organizeze Mondialul 2022, Qatarul a făcut obiectul unei atenţii deosebite din partea organizaţiilor pentru drepturile omului, în special în ceea ce priveşte condiţiile de muncă ale lucrătorilor sau situaţia minorităţilor sexuale.

Potrivit presei britanice, această campanie i-a adus lui Beckham 10 milioane de lire sterline.

Vedeta a fost aspru criticată pe reţelele de socializare, mai ales de internauţii care deplâng soarta comunităţii LGBT din Qatar.

Organizaţia Amnesty International a condamnat această campanie, invocând "bilanţul îngrozitor al ţării în domeniul drepturilor omului".

"Renumele mondial şi statutul lui Beckham înseamnă aur pentru imaginea Qatar, însă el ar trebui să folosească această imagine ca să ceară FIFA şi autorităţilor qatariene să repare abuzurile teribile la care au fost supuşi zeci de mii de lucrători migranţi în timpul construirii" infrastructurii pentru Cupa Mondială, a declarat Felix Jakens, unul dintre responsabilii Amnesty pentru Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?