Data actualizării:
Data publicării:

Doi tineri, cercetați pentru vandalizarea unei clădiri istorice din centrul Clujului / FOTO

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @kues1
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @kues1
Doi tineri sunt cercetați pentru vandalizarea unei clădiri istorice din centrul municipiului Cluj-Napoca.

Doi tineri, de 20 și 23 de ani, sunt cercetați pentru vandalizarea unei clădiri monument istoric din centrul municipiului Cluj Napoca. Cei doi au fost surprinși de camerele de supraveghere din zonă, iar un cetățean a făcut sesizare pe aplicația MyCluj, apelând în același timp și serviciul de urgență.

”Prin intermediul aplicației My Cluj am primit o sesizare prin care o persoană a reclamat faptul că au fost inscripționați cu graffiti pereții unei clădiri din centrul orașului”, a transmis purtători de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Perșa, pentru Agerpres.

Totodată, aceasta precizat că persoanele în cauză riscă sancțiuni cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei și ca măsură complementară, aducerea la forma inițială a pereților inscripționați.

”În urma filmării primite în data de 01.24 la ora 01.43 a fost apelat inclusiv serviciul de urgență 112 pentru a sesiza un act de vandalism. Vă rugăm prin camerele de supraveghere să identificați persoanele în cauza. Clădirea este monument istoric de categoria A pe str. Matei Corvin nr 2.

Totodată exista filmare. Camerele surprind doi tineri care au distrus cu graffiti un imobil și se amuzau când alții le atrăgeau atenția”, se arată în sesizarea făcută pe aplicația MyCluj.

FOTO: DC News

”Cu privire la imaginile apărute în spațiul public din data de 24 ianuarie a.c., în care au fost surprinse două persoane, iar una dintre ele chiar în timp ce inscripționa desene de tip graffiti pe o clădire din Cluj-Napoca, polițiștii au demarat cercetări pentru identificarea acestora și pentru luarea măsurilor legale.

Astfel, cu sprijinul Direcției Generale Poliție Locală Cluj-Napoca, la data de 25 ianuarie a.c. au fost identificate persoanele în cauză, fiind vorba de doi tineri de 20 și 23 de ani.

Polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”, a transmis IPJ Cluj în dimineaţa de vineri, 26 ianuarie, scrie presa locală.

Muzeul Evreilor, ”victimă” a vandalilor

O altă clădire importantă din zona centrală, aproape de cel vandalizat serile trecute, a fost marcată de acest tip de artiști. Concret, clădirea în care se află Muzeul Evreilor are periodic urme ale artei graffitiului pe pereții exteriori.

FOTO: DC News

Asta, deși la finalul anului 2021 a fost inaugurat proiectul ”Legal Wall - perete legal pentru exersarea artei stradale”, care a presupus amenajarea unui perete cu suprafața de 81 mp la podul Aurel Vlaicu din cartierul Mărăști, și unde artiștii locali au posibilitatea de a-și exprima creativitatea, exersând astfel diferite tehnici de realizare a artei stradale. 

Citește și: A căzut tencuiala de pe Teatrul de Stat din Arad. Clădirea abia fusese reabilitată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel