Urmărește emisiunea live
Doi polițiști români din UK, GAFĂ uriașă după ce au petrecut un weekend în România. Acum sunt amenințați cu demiterea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Doi poliţişti români din Marea Britanie au făcut o gafă uriașă după ce au petrecut un weekend în România.

Doi poliţişti de origine română din Regatul Unit au fost amendaţi cu câte 2.000 de lire sterline după ce au făcut o călătorie în România. Cei doi sunt acum judecaţi de Tribunalul din Westminster.

Cei doi tineri, un bărbat de 27 și o femeie de 21 de ani, au petrecut în luna octombrie trei zile în România, timp în care și-au vizitat părinții, iar apoi s-au întors în Londra fără să intre în izolare. Ei au fost aduşi în faţa instanţei fiind acuzaţi că au încălcat regulile carantinei şi nu au stat în izolare, după ce au călătorit în România, notează Evening Standard.

Ceea ce i-a dat de gol au fost chiar imaginile pe care le-au publicat pe rețelele de socializare, lucru care i-a costat foarte mult. 

Colegii lor de muncă au fost cei care au remarcat gafa românilor, iar unul dintre ei chiar a depus mărturie, după ce, anterior, i-a pârât superiorilor. 

Ce au spus românii la proces

La proces, românul s-a apărat şi a spus că nu a fost informat că trebuie să intre în carantină, în condiţiile în care a fost plecat mai puţin de 72 de ore. El a mai fost acuzat că a minţit iniţial şi a spus că nu a fost plecat din Regatul Unit. În schimb, fata şi-ar fi cerut scuze pentru că nu a respectat izolarea şi a spus că nu ştia nici ea că sunt obligaţi să stea timp de 14 zile în izolare. 

Cei doi români mai sunt acuzaţi că nu au plătit amenda, câte 1.000 de lire sterline pentru fiecare, motiv pentru care acum sunt urmăriţi penal şi riscă să fie daţi afară din Poliţie. În plus, sunt obligaţi să plătească o amendă dublă, plus câte 290 de lire, bani care înseamnă cheltuieli de judecată şi taxe.

Cazul lor nu e singular

Potrivit aceleiași surse, cazul lor nu este unic și au existat nenumărate alte cazuri şi abateri în cadrul Poliţiei din Marea Britanie.

Un alt bărbat, în vârstă de 52 de ani, a refuzat să se autoizoleze în luna decembrie, după ce s-a întors dintr-o călătorie în Nigeria.

În plus, aceleași probleme le-a mai avut tot un bărbat de 30 de ani, care a fost amendat cu 1.173 de lire sterline de către instanţă după ce a fost dat de gol de către un vecin, care a anunţat Poliţia că nu a respectat regulile de carantină. El a fost prins în timp ce primea musafiri la el acasă, la două săptămâni de la întoarcerea din Albania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel