Doi jandarmi vâlceni, într-o misiune diferită. Vor alerga 24 de ore într-un ultramaraton pentru o cauză umanitară
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook / IJJ Vâlcea
Foto: Facebook / IJJ Vâlcea
Un act de caritate va fi făcut la începutul lunii viitoare de către doi jandarmi din Vâlcea. 

Doi jandarmi vâlceni, într-o misiune diferită. Vor alerga într-un ultramaraton de 24 de ore pentru o cauză umanitară. Alin si Nicolae, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, fac parte dintr-o echipă formată din oameni cu suflet mare, ce va alerga 24 de ore, într-un eveniment unic în lume, pentru a sprijini copiii speciali, se arată într-un comunicat de presă. 

"Prin formatul competiţiei, dorim să scoatem în evidenţă forţa oamenilor de a acţiona ca un întreg şi de a depăşi împreună greutăţile fizice şi psihice", a declarat Alin.

Sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi



Evenimentul se va desfăşura pe malul mării, pe data de 4 şi 5 septembrie, în staţiunea Mamaia. Întregul concept are menirea de a promova dreptul la integrare în comunitate al persoanelor cu dizabilităţi. Sloganul competiţiei este simplu: "Tu donezi, eu alerg!".

"Km donaţi, vor fi parcurşi cu sufletul şi fiecare pas al meu va readuce zâmbetul, "pas cu pas", pe chipul celor care au nevoie de noi!", a menţionat Nicolae.

17 intervenţii ale jandarmilor, în weekend, pentru îndepărtarea urşilor

Jandarmii au avut, în acest weekend, 17 intervenţii pentru îndepărtarea urşilor care au coborât în zonele locuite de pe Valea Prahovei, informează, luni, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, cele 17 intervenţii au avut loc la Sinaia, Buşteni şi Azuga, prezenţa animalelor fiind semnalată în zonele locuite ale staţiunilor, în două dintre situaţii urşii intrând în curţile localnicilor. De asemenea, jandarmii au fost solicitaţi, duminică, să acorde sprijin unui grup de turişti care s-au întâlnit cu un urs pe traseul Poiana Stânii-Poiana Ţapului.

"Animalul sălbatic a început să-i urmărească, iar unul dintre turişti a luat decizia corectă de a abandona un rucsac, pentru ai distrage atenţia acestuia şi a câştiga timp să se îndepărteze de potenţialul pericol. Împreună cu patrula de jandarmi persoanele au revenit pe traseu de unde au recuperat o parte din bunuri şi ceea ce a mai rămas din rucsacul distrus de urs", menţionează sursa citată.

Autorităţile îi sfătuiesc pe turişti ca, în cazul în care se întâlnesc cu urşi, să îşi păstreze calmul, să se îndepărteze de zona respectivă, să nu se apropie pentru a-i hrăni sau fotografia, să facă zgomot pentru ca animalele să se sperie şi să solicite sprijin prin apel la numărul de urgenţă 112.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel