Doi angajaţi ai ambasadei Rusiei, ucişi într-un atac cu bombă la Kabul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Doi angajaţi ai ambasadei Rusiei, ucişi într-un atac cu bombă la Kabul / Foto: Pixabay, de Amber Clay
Doi angajaţi ai ambasadei Rusiei, ucişi într-un atac cu bombă la Kabul / Foto: Pixabay, de Amber Clay
Doi angajaţi ai ambasadei Rusiei au fost ucişi într-un atac cu bombă la Kabul.

În urma unei explozii în apropierea ambasadei Rusiei din Kabul, doi angajați ai misiunii diplomatice ruse au fost uciși, a anunțat luni Ministerul rus de Externe, scrie Interfax.

"Pe 5 septembrie, la ora 10.50 ora Kabul (09.20 ora Moscovei – IF), în imediata apropiere a intrării în departamentul consular al Ambasadei Rusiei la Kabul, un militant necunoscut a declanșat un dispozitiv exploziv. Drept urmare a atacului, doi membri ai misiunii diplomatice au fost uciși, printre cetățenii afgani sunt și victime", au spus aceștia în Piața Smolenskaya.

Ministerul rus de Externe a remarcat că ambasada Rusiei "este în strânsă legătură cu serviciile de securitate din Afganistan, care desfășoară o anchetă".

Între timp, mișcarea talibană care controlează Afganistanul a raportat că "azi, pe la ora 11 după-amiaza, un atacator sinucigaș în apropierea ambasadei Rusiei din districtul 7 al orașului Kabul a vrut să se arunce în aer ]n mulțime, dar fără a ajunge la țintă. Forțele de securitate au deschis focul asupra lui, rezultând o explozie".

Khalid Zadran, șeful centrului de presă al poliției din Kabul, a postat pe Twitter că "un civil a fost ucis și alți 10 au fost răniți în urma incidentului". Nicio grupare armată care operează în țară nu și-a revendicat până acum responsabilitatea pentru atac.

Petrecere în Afganistan, la un an de la retragerea americanilor. Talibanii au sărbătorit cu focuri de artificii

Talibanii au marcat cu focuri de artificii şi dansuri împlinirea unui an de la retragerea trupelor americane din Afganistan şi sfârşitul a două decenii de prezenţă militară străină şi au insistat totodată să fie recunoscuţi drept conducători legitimi ai ţării de către comunitatea internaţională, transmite EFE.

Ultimul avion militar american a decolat de pe aeroportul din Kabul în noaptea de 30 august 2021, cu un minut înainte de miezul nopţii, declanşând chiar în acea dimineaţă de 31 august, de ziua eliberării, manifestări de bucurie în capitala afgană, cu focuri de armă trase în aer de talibani.

Pe 30 august, focurile de armă au fost înlocuite cu focuri de artificii, care au strâns pe străzi sute de islamişti şi de gură-cască, care dansau înarmaţi pe fondul uralelor de victorie, a strigătelor de Moarte Americii! şi în timp ce fluturau steagul alb pe care era înscrisă Shahada, mărturisirea de credinţă în islam.

Liderii guvernului taliban s-au reunit marţi noaptea, dar abia miercuri dimineaţa devreme au inundat reţelele sociale cu mesaje de libertate fericită! cu prilejul primei aniversări a independenţei ţării de sub ocupaţie americană, după cum a scris purtătorul de cuvânt islamist Zabihullah Mujahid. În această zi declarată sărbătoare legală de autorităţile de la Kabul, noul regim taliban, o reeditare a celui care a guvernat Afganistanul cu mână de fier între anii 1996-2001, a organizat o defilare militară în fosta bază americană din Bagram, potrivit EFE.

Ministerul de Interne afgan turase deja motorul propagandistic cu înregistrări video şi fotografii cu forţele sale speciale, combatanţi care sunt pregătiţi şi capabili în orice situaţie să protejeze un Afganistan independent sub sistem islamic, scrie agenţia de presă spaniolă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel