Doar bucătarii cu experiență adaugă scorțișoară în carnea tocată. Surprinde-i și tu pe cei dragi cu o mâncare aromată
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Doar bucătarii cu experiență adaugă scorțișoară în carnea tocată. Sursa - Pexels
Doar bucătarii cu experiență adaugă scorțișoară în carnea tocată. Sursa - Pexels
Pentru mulți va fi o descoperire faptul că scorțișoara se poate combina armonios nu doar cu ingredientele din deserturi, dar și cu preparatele din carne.

Dacă doriți să descoperiți ceva nou, încercați să adăugați un praf din acest condiment uimitor în carnea tocată pentru chiftele. 

Important este să nu exagerați, deoarece, în caz contrar, scorțișoara va acoperi gustul principal al chiftelelor.

Cum poți păstra untul dacă nu ai curent, iar afară e caniculă: iată un truc cunoscut de bunicile noastre

Sfat: Ar fi bine să evitați scorțișoara ambalată. Mai bine alegeți un baton de scorțișoară și măcinați-l cu o râșniță de cafea.

Mâncarea delicioasă, în care veți pune un praf de scorțișoară, îi va surprinde pe cei prezenți la masă cu o aromă ușoară și plăcută.  

Apropo, scorțișoara poate fi folosită și în supe, dar, în acest caz, nu trebuie să o măcinați. Nu uitați să scoateți batonul de scorțișoară la sfârșitul gătitului.

Paste cu vinete: gustoase și dietetice, preparate din câteva ingrediente simple și sănătoase 

A găti o mâncare bună nu este întotdeauna rapid și ușor. Cu toate acestea, cu rețeta de astăzi nu veți avea nicio problemă.

Rețeta de paste cu vinete este gustoasă și făcută din ingrediente simple, dar extrem de sănătoase. Acest fel de mâncare este la îndemâna tuturor și, fără îndoială, va mulțumi întreaga familie.

Ingrediente:

300 ml sos de roșii,

2 vinete,

1 lingură ulei de măsline,

300 grame de paste, 

20 grame parmezan ras,

2 căței de usturoi,

pătrunjel, sare și piper - după gust,   

6 roșii cherry 

o ceapă,

3 linguri de smântână. 

 

Prepararea rețetei 

 

Căliți ceapa și usturoiul într-o tigaie cu puțin ulei. Adăugați, apoi, vinetele tăiate cubulețe. Le sotăm câteva minute. Adăugăm sare și puțină apă și punem capacul. Gătim 5 minute și adăugăm sosul de roșii. Se lasă la fiert de un sfert de oră, după ce asezonați totul cu piper și sare.


Cum se păstrează pepenele verde în ​​frigider și congelator: trucurile care îi păstrează prospețimea și gustul

Urmează smântâna. Amestecați  Se adaugă apoi roșiile cherry tăiate felii și se mai fierbe încă 5 minute.

Apoi trebuie să fierbeți pastele în apă sărată. Când pastele sunt gata, se scot din apă și se adaugă în amestecul de vinete. Amestecați și lăsați-le să fiarbă câteva clipe. Serviți pastele pe masă, după ce adăugați puțin pătrunjel tocat și parmezan ras. Poftă bună!

 

BONUS. Ciupercile devin negre în timpul prăjirii? Cu acest truc putem păstra culoarea lor naturală

 

În frigiderul nostru există întotdeauna ciuperci proaspete. Mâncărurile copioase și aromate cu ciuperci sunt pe placul copiilor și al adulților.

Probabil, fiecare gospodină care a pregătit ciuperci s-a întrebat de ce acestea devin negre în timpul prăjirii. Te poți gândi că ciupercile nu sunt proaspete, de aceea se înnegresc.

De acord, dar nu orice produs se întunecă atât de mult în timpul procesării. Dar, deoarece s-a dovedit că acest lucru este absolut normal pentru ciupercile champignon, nu trebuie să vă faceți griji. 


Dovlecei marinați, gata în 15 minute: o rețetă simplă pentru un aperitiv delicios și crocant 

De ce ciupercile devin negre? Totul depinde de carbonul conținut în ciuperci. Când această substanță interacționează cu temperaturile ridicate, face ca produsul să se întunece. Deci înnegrirea ciupercilor nu este doar normală, ci și corectă.

Dacă observi următoarele semne, atunci ciupercile sunt stricate și nu trebuie consumate: pulpa moale, pete negre pe picioruș, suprafață alunecoasă și lipicioasă, pălărie plată.

De ce ai nevoie de o felie de măr când prăjești carnea? Doar bucătarii cu experiență cunosc acest truc

Cum să păstrezi culoarea deschisă a ciupercilor:  există un mic truc  

Înainte de a prăji ciupercile, spălați-le în apă, în care ați adăugat suc de lămâie. Desigur, acest lucru se poate face în procesul de prăjire, dar ar trebui să fiți mai atenți, deoarece sucul de lămâie poate  afecta gustul preparatului. Desigur, ciupercile nu își vor păstra albul natural, dar nu se vor închide atât de mult, ca de obicei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel