Doar 1% dintre olandezi mai cred că țara lor se îndreaptă în mod clar într-o direcție bună
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Doar 1% dintre respondenții olandezi la un sondaj recent consideră că țara se îndreaptă în mod clar în direcția bună.

Sondajul Rabobank, realizat anul trecut și publicat în conformitate cu un studiu de marți, a arătat că majoritatea a cetățenilor olandezi sunt nemulțumiți de traiectoria țării lor, conform RMX.

Din cei 10.000 de respondenți olandezi la sondaj, un total de 39% cred că țara se îndreaptă în mod clar în direcția greșită și 47% cred că se îndreaptă mai mult în direcția greșită decât cea bună, ceea ce face ca o majoritate covârșitoare de 86% să fie deziluzionată în prezent de drumul actual al ţării.

Doar 12% mai cred că țara e pe un drum bun

Aproximativ 12 la sută cred că țara se îndreaptă mai mult în direcția bună decât greșită, în timp ce doar 1% cred că Țările de Jos se îndreaptă în mod clar în direcția bună

Atitudinile respondenților cu privire la viitorul țării sunt oarecum legate de diviziunile regionale. Respondenții din nord-estul Drenthe, cea mai vestică provincie a țării, Zeeland, și din mari părți din Friesland, Flevoland și Limburg sunt mai negativi cu privire la perspectivele țării. Între timp, respondenții din Amsterdam  și Tilburg în sunt mai puțin negativi.

Rezidenții orașelor s-au dovedit, în general, a fi mai puțin negativi cu privire la traiectoria țării decât cei care locuiesc în zonele rurale. Locuitorii din nord-estul și vestul țării raportând cel mai mare sentiment negativ, de peste 91%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel