DNA, protocol cu Inspectoratul pentru Imigrări. Răzvan Dumitrescu: Am în mână un document incredibil
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a prezentat un document important despre DNA în direct la Antena 3, la emisiunea "Subiectiv".

Este vorba despre un protocol încheiat între Direcția Națională Anticorupție și Inspectoratul General pentru Imigrări care dă libertate procurorilor DNA să acceseze oricând datele străinilor veniți în țară.

"Am în mână un document incredibil care arată cât de departe s-a ajuns. Nu a existat doar un protocol între DNA și parchete, lucrurile sunt cu mult mai complexe, astfel de protocoale există și cu alte instituții. În baza acestora este permis accesul DNA la date cu caracter personal. DNA se servește când vrea din baza de date a instituției respective intrând cu username și parolă acolo. Protocolul acesta este semnat între Inspectoratul General pentru Imigrări, structură a MAI, și DNA. Protocolul este încheiat pe 29 septembrie 2016. Obiectul protocolului are ca obiectiv stabilirea unui set unitar de reguli, cerințe tehnice și organizatorice adecvate pentru reglementarea aplicării unitare a măsurilor necesare interogărilor asupra datelor stocate în sistemul informatic de management al străinilor denumit în continuare SIMS precum și asupra documentelor din mapa străinului, stocate în Sistemul de Management al Documentelor, EDOC, interogări realizate de către procurori și ofițeri de poliție judiciară care își desfășoară activitatea în DNA", a zis Răzvan Dumitrescu.

VEZI ȘI: DNA, protocol cu Inspectoratul pentru Imigrări. Carmen Dan: Nu am știut

(w670)

Potrivit documentului, Inspectoratul General pentru Imigrări va asigura, în funcție de posibilitățile tehnice de care dispune, accesul la SIMS și EDOC, la nivel de consultare, pe bază de cont de utilizator și parolă, persoanelor desemnate în acest scop din cadrul DNA, precum și pe bază de web-service.

În schimb, DNA va folosi datele obținute în urma interogării SIMS și EDOC în interesul soluționării cauzelor penale aflate în lucru, cu respectarea dispozițiilor privind confidențialitatea datelor.

(w670)

(w670)

(w670)

[citeste si]

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel