Urmărește emisiunea live
DNA, percheziții la Jandarmeria Română
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au suspiciuni de abuz în serviciu în legătură cu organizarea unor concursuri la Jandarmeria Română.

„Procurorii militari de la DNA au bănuieli și au adunat probe care arată că ar fi fost fraudate examenele organizate pentru trecerea subofițerilor în rândul ofițerilor. Concret, o parte dintre candidați ar fi primit răspunsurile la întrebările pe care le-ar fi avut de rezolvat pentru promovarea acestui concurs. Potrivit informațiilor, intermediar în oferirea acestor răspunsuri ar fi fost un fost jandarm colonel care este trimis în judecată în alt dosar pentru delapidare și cămătărie”, a transmis un corespondent pentru Digi 24.

„Ancheta este la început de drum. De altfel, acuzațiile formulate sunt de abuz în serviciu, însă ele sunt in rem, adică nu sunt îndreptate către anumite persoane. Este vorba doar de anchetarea faptelor până la acest moment. Anchetatorii au făcut percheziții, atât la unitățile Jandarmeriei din mai multe județe ale țării, cât și la sediul central al Jandarmeriei din București. Jandarmeria Română spune că este prima care dorește să clarifice suspiciunile și că va colabora cu anchetatorii”, a mai transmis ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel