DNA, percheziții la frontiere
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 17 ian 2023, 09:42
WhatsApp
foto Facebook Poliția de Frontieră
foto Facebook Poliția de Frontieră
Procurorii DNA efectuează percheziții la frontiere astăzi. 

Procurorii DNA efectuează percheziții la frontiere, împreună cu autoritățile din Republica Moldova, într-o cauză în care au sprijinul Agenției Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală. Sunt informații cu privire la acțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră. Faptele vizate s-ar fi produs în perioada iulie 2021 - septembrie 2022. În acest sens, sunt efectuate percheziții în 31 de locații de pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei. 

Iată comunicatul DNA: 

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții  în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare” anunță DNA, într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?