Tânărul din Sibiu, care și-a ucis ruda, a fost reținut pentru 30 de zile
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @naypong
FOTO: Freepik @naypong
Tânărul de 21 de ani a fost reținut pentru 30 de zile. Ce acuzații i se aduc.

Tânărul de 21 de ani din Porumbacu de Jos, care și-a omorât o rudă din localitatea Racovița, a fost arestat preventiv, a anunțat, sâmbătă seară, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sibiu, scrie Agerpres.

”Față de persoana în cauză, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Tânărul este încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din IPJ Sibiu”, arată sursa citată.

Inculpatul a recunoscut că a omorât-o pe femeia de 69 de ani găsită decedată în propria locuință, la Racovița, vineri dimineață, dar și că a sustras mai multe bunuri ale victimei, printre care și un card bancar.

”Vineri, în jurul orei 7,50, IPJ Sibiu a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că verișoara sa, în vârstă de 69 de ani, din localitatea Racovița este decedată într-o anexă a locuinței. Ne-am deplasat la fața locului în regim de urgență și întrucât s-a conturat suspiciunea rezonabilă că decesul femeii a rezultat în urma comiterii unei fapte cu violență, am demarat investigații complexe de identificare a presupușilor autori.

Astfel, în urma activității specifice întreprinse am stabilit că într-un imobil de pe raza municipiului Sibiu se află principalul suspect de comiterea faptei. Împreună cu lucrătorii Serviciului de Acțiuni Speciale ne-a deplasat la fața locului unde a fost depistat un tânăr în vârstă de 21 de ani din Porumbacu de Jos, asupra căruia au fost găsite mai bunuri aparținând victimei.

Acesta a recunoscut  comiterea faptei, relatând faptul că în cursul zilei de 12 septembrie, în jurul orelor 15, ar fi pătruns în locuința victimei, pe care o cunoștea, ar fi agresat-o fizic după care ar fi sustras mai multe bunuri, între care și un card bancar.

Ulterior, tânărul s-ar fi deplasat în municipiul Sibiu unde a fost depistat. Întrucât s-au conturat suspiciuni sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, furt calificat și acces ilegal la un sistem informatic, cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu”, a declarat Angelin Ciobanu, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Sibiu.

Potrivit acestuia, tânărul este ”o rudă îndepărtată cu victima și se cunoșteau”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel