DNA cere închisoare pentru Dan Voiculescu în dosarul RCS&RDS
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
DNA a cerut, miercuri, magistraților  de la Curtea de Apel Bucureşti condamnarea lui Dan Voiculescu la o pedeapsă mai mare de cinci ani închisoare, în dosarul  RCS&RDS.

La ultimul termen al procesului, procurorul de şedinţă a cerut condamnarea la închisoare a inculpaţilor din acest dosar - Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu, Şerban Pop şi George Daniel Matiescu, iar la individualizarea pedepselor să se ţină seama de practica judiciară în materie, respectiv de dosarul în care Dan Diaconescu a fost condamnat la cinci ani închisoare tot pentru infracţiunea de şantaj prin intermediul unor mijloace mass-media.

În ceea ce-l priveşte de Dan Voiculescu, procurorul a cerut ca pedeapsa pe care o va primi acesta să fie contopită cu condamnarea de 10 ani închisoare din dosarul ICA, la care să se adauge un spor de pedeapsă.

De asemenea, reprezentantul DNA a cerut ca Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing să fie condamnate la plata unei amenzi şi publicarea deciziei instanţei, precum şi reţinerea formei agravante a infracţiunii de complicitate la şantaj în varianta prevăzută de Legea 78/2008 privind combaterea infracţiunilor de corupţie.

[citeste si]

Procurorul a mai spus că la acest dosar ar trebui menţinute ca probe interceptările efectuate cu ajutorul SRI, deoarece avocaţii trebuiau să le conteste în procedura de cameră preliminară şi nu la acest stadiu al procesului. Mai mult, procurorul a spus că nu înţelege de ce avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, contestă acum interceptările SRI, de vreme ce într-un tratat de drept acesta spunea că SRI şi SIE sunt organe de cercetare penală.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi de şantajarea administratorului firmei RCS&RDS, Ioan Bendei.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Şerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing. Ei sunt acuzaţi în legătură cu folosirea acelor instituţii media (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel