DNA cere de la Senat înscrisuri privind cereri de arestare preventivă și documente în cazul Șova
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
DNA a solicitat preşedintelui Senatului, prin două cereri, toate înscrisurile întocmite de această Cameră privind urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie, în anii 2014 şi 2015. O altă cerere vizează documentele în cazul senatorului Dan Şova.

Prima cerere adresată Camerei Superioare vine din partea Ministerului Pubic, Parchetul de pe lângă ÎCCJ, Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie şi este adresată preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, având data de 14 aprilie 2015.

Cererea a fost înregistrată la Biroul Permanent al Senatului.

În document se menţionează: ”În vederea documentării dosarului cu nr 122/P2012 (dosarul senatorului Dan Şova - n.r.), vă solicităm să ne comunicaţi, în cel mai scurt timp, toate înscrisurile întocmite de Senatul României, în anii 2014 şi 2015, ca urmare a cererilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie în perioada 2014-2015”.

Vezi și: DNA, percheziții la CJ Iași, Cristian Adomniței este vizat

O altă cerere solicită Senatului să comunice, în cel mai scurt timp, toate înscrisurile întocmite ca urmare a cererii DNA, din data de 13.03.2015, adresată Parchetului ÎCCJ, privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul nr. 122/2012.

Cea de-a doua cerere este trimisă cu data de 9 aprilie şi este semnată, de asemenea, de procurorul şef de secţie Constantin Claudiu Dumitrescu şi de procurorul Uncheşelu Jean, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel