Dmytro Kuleba: Țările europene care refuză embargoul asupra petrolului rusesc sunt complice la crime de război
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe de la Kiev, a vorbit despre statele care refuză un embargo asupra petrolului din Federația Rusă.

Țările membre ale Uniunii Europene care refuză să instituie un embargo asupra petrolului rusesc vor fi „complice” la crime de război, a declarat miercuri, 4 mai 2022, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kouleba.

„Dacă o țară din Europa continuă să se opună unui embargo asupra petrolului rusesc, atunci vor exista motive întemeiate să spunem că această țară este complice la crimele comise de Rusia pe teritoriul ucrainean”, a declarat Dmytro Kouleba într-un videoclip live pe Twitter.

Miercuri, Ungaria a respins o astfel de propunere de la Bruxelles „în forma sa actuală”, conform LeFigaro.

CITEȘTE ȘI    -    Kuleba cere UE un embargo petrolier contra Rusiei şi mai multă implicare a Germaniei alături de Ucraina

Kievul spune că Orbán a fost informat de Rusia cu privire la invazie și că Ungaria plănuiește să anexeze o parte din Ucraina

Oficialii guvernului maghiar au răspuns la acuzațiile făcute de guvernul ucrainean că Ungaria a fost informată de Rusia cu privire la intenția sa de a invada Ucraina, spunând că reprezintă „știri false” și sugerând că Ucraina are un gust amar cu privire la decizia vecinului său de a nu trimite arme către țara sfâșiată de război.

Acuzația a fost făcută pentru prima dată de secretarul Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, Oleksiy Danilov, luni, acesta spunând că Budapesta „a fost avertizată de Putin în prealabil că vor avea loc atacuri asupra țării noastre” și a acuzat guvernul lui Viktor Orbán că dorește să anexeze o parte a Ucrainei.

„Ungaria a fost avertizată de Putin cu privire la atacul asupra Ucrainei, iar guvernul maghiar plănuia să ia o parte din teritoriul ucrainean”, a spus Danilov.

„Asta nu se va întâmpla niciodată, victoria va fi cu siguranță a noastră. Și în ceea ce privește Ungaria, care s-a comportat astfel, vom vedea care vor fi consecințele acestui război pentru această țară”, a spus acesta.

Ministrul ungar al cabinetului, Zoltan Kovacs, a răspuns marți pe rețelele de socializare, susținând că Ucraina are un gust amar față de decizia Ungariei de a nu furniza arme țării în același mod în care au făcut-o alți membri NATO (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -    Slovacia vrea trei ani de tranziție pentru un embargo împotriva petrolului rusesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel