Dispute între Apple și Google!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

     Directorul general al Apple, Tim Cook şi CEO-ul Google Larry Page discută pe tema disputelor privind drepturile de proprietate intelectuală şi tehnologiile patentate, a declarat o sursă apropiată situaţiei, citată de Bloomberg, potrivit Mediafax.

Tim Cook si Larry Page au vorbit saptamana trecuta la telefon si vor continua discutiile, a afirmat sursa Bloomberg.
Pentru suma de 12,5 miliarde de dolari, Google a cumpărat compania Motorola Mobility, un uriaș producător de "telefoane deștepte", dar și de tablete Android. Motorola deținea un portofoliu impresionant de patente în domeniul IT&C. Acuzată de încălcarea a șapte brevete, compania Apple a fost dată în judecată de compania Motorola Mobility.
Apple a decis să nu atace Google, concluzionând că procesele împotriva producătorilor rivali de smartphone-uri ar fi o strategie mai bună, a afirmat persoana citată. Sistemul de operare Android este oferit gratis de Google producătorilor, compania obţinând în schimb venituri din publicitatea prin intermediul telefoanelor mobile, potrivit Mediafax.
O alta sursa din apropierea avocatilor Apple a declarat ca a fost luat in calcul un proces impotriva Google in 2010, dar s-a optat pentru actionarea in justitie a companiei HTC.
În acest moment, compania Apple este pe o pantă așcendentă pe piața noilor smartphone-uri, reușind să surclasifice companii care în anii trecuți reușeau să se mențină pe primele locuri, companii ca HTC, Samsung.
Apple v-a lansa pe 12 septembrie cel mai nou telefon din această gamă a smartphone-urilor, iPhone 5, dar și tableta iPad Mini care au fost create în mare secret până acum, dar în ultimul timp apar sporadic tot felul de poze “leaked” cu diverse componente ale noului iPhone, dar nici un fel de informație, schiță sau poză cu modelul în sine, deși, cu siguranță există deja fabricate sute de mii de bucați. Dacă Apple impune o așa strictă securitate a informației, de ce totuși apar poze cu aceste componente?
Poate este cumva o campanie virala a marketingului care lasă bucațele de informații pe piață, hrănind astfel specialiștii de pretutindeni și obligându-i să facă zeci de supoziții privind modelul final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel