Discurile de vinil revin în forţă! Se vând mai bine decât CD-urile
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Americanii se întorc în în timp. Vânzările de discuri vinil din SUA au depășit CD-urile, pentru prima oară în ultimii 40 de ani.

Vânzările de discuri vinil au depășit pentru prima dată din 1987 CD-urile, anunță infofinanciar.ro. Informația atestă că interesul americanilor a crescut semnificativ față de formatul retro, care revine în vogă.

Vânzări record

Americanii se întorc la vremurile de odinioară. În Statele Unite, vânzările discurilor vinil au reușit să depășească CD-urile pe parcursul anului trecut. Acest lucru se întâmplă pentru prima oară în ultimele 4 decenii, mai exact, din 1987. Americanii arată un interes crescut față de formatul retro.

Potrivit datelor publicate de Recording Industry Association of America (RIAA), cifra vânzărilor de discuri vinil are o creștere de 4% înregistrată în 2022, astfel, acestea au ajuns la suma de 1.7 miliarde de dolari. Datele arată că formatul retro se bucură de o popularitate tot mai mare în ultima perioadă. Mai mult de atât, încasările din aceste vânzări sunt mai mari decât cele obținute în baza CD-urilor.

Chiar dacă prețurile pentru LP-uri sunt mai ridicate, iubitorii de muzică retro nu se simt descurajați. Discurile sunt populare în Europa, având în vedere vânzările record înregistrată în ultimii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel