Directorul turneului Miami Open, amendat pentru un contract de pariuri sportive
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik@fabrikasimf
FOTO: Freepik@fabrikasimf
James Blake, directorul turneului WTA 1.000 Miami Open, a fost amendat pentru un contract încheiat cu o firmă de pariuri sportive. Ce riscă dacă va mai avea o astfel de abatere.

James Blake, directorul turneului WTA 1.000 Miami Open, a fost amendat pentru un contract comercial încheiat cu o firmă de pariuri sportive, a declarat miercuri Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA), scrie Reuters. Totodată, ITIA a precizat că această încălcare nu a fost una intenţionată, în plus, Blake a cooperat pe deplin cu ancheta și nu a contestat acuzația.

James Blake, fost număr 4 mondial, va plăti o amendă de 56.250 de dolari, dar în cazul în care va mai comite o abatere, el va fi suspendat 18 luni şi va mai plăti o amendă de 131.250 de dolari.

”În calitate de director de turneu, Blake este considerat o persoană acoperită, care trebuie să respecte regulile sportului în ceea ce priveşte relaţiile cu operatorii de pariuri”, a adăugat ITIA.

”O chestiune de percepție”

”Acest caz este mai degrabă o chestiune de percepție, decât de corupție. Regulile se aplică jucătorilor, antrenorilor, oficialilor și personalului acreditat al turneului - care au cu toții capacitatea de a influența rezultatele sau de a avea acces la informații privilegiate. Îi îndemnăm pe toți cei din acest sport care nu sunt lămuriți sau care iau în considerare astfel de înțelegeri comerciale să ia legătura cu noi pentru a cere îndrumare”, a spus CEO-ul ITIA, Karen Moorhouse.

Blake a fost membru al echipei SUA care a câştigat Cupa Davis în 2007 şi a ajuns, de asemenea, în sferturile de finală la Australian Open şi US Open, conform Agerpres.

Citește și: Mesaj ferm al Federației Italiene de Fotbal, în cazul pariurilor ilegale: ”Îi apăr pe tinerii care devin carne de tun”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel