Directorul Penitenciarului Baia Mare a fost  revocat din funcție
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Horia Chiș  Foto: Youtube
Horia Chiș Foto: Youtube
Horia Chiș, directorul Penitenciarului Baia Mare, acuzat de purtare abuzivă în formă continuată, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual în formă continuată și șantaj a fost revocat din funcție, anunță, marți, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Directorul Penitenciarului Baia Mare, acuzat de purtare abuzivă în formă continuată, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual în formă continuată și șantaj a fost revocat din funcție, anunță, marți, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis că, în urma finalizării verificărilor dispuse la Penitenciarul Baia Mare, conducerea Ministerului Justiției a luat act de confirmarea unor deficiențe pe linia activității manageriale a directorului de unitate.

Astfel, în 22 august conducerea Ministerului Justiției a luat măsura revocării din funcția de conducere a acestuia, conform legislației în vigoare, potrivit Antena 3.

”Administrația Națională a Penitenciarelor manifestă toleranță zero în orice situație de încălcare a legislației sau a codului deontologic”, potrivit ANP.

La finalul săptămânii trecute, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor i-a trimis ministrului Justiției o scrisoare deschisă în care a cerut verificări suplimentare la Penitenciarul Baia Mare. Sindicaliștii arătau că de la declanșarea controlului de către ofițerii ANP și până la această dată, Horia Chiș a exercitat o presiune constantă asupra polițiștilor de penitenciare care au dat declarații împotriva acestuia, „fapt dovedit printre altele (instituțiile abilitate pot demonstra cu ușurință) și de intrările-ieșirile din Penitenciarul Baia Mare ale lui Horia Chiș”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel